Firma MS Motorservice rozšířila nabídku snímačů teploty spalin

23. března 2021, 13:21

Společnost MS Motorservice International GmbH výrazně rozšiřuje svůj výrobní program v oblasti senzoriky. Díky více než 130 nově převzatým výrobkům v posledních třech letech je možné pokrytí cca 1.700 typů vozidel značek Audi, Mercedes-Benz, Opel/Vauxhall, Saab, Seat, Škoda a Volkswagen. Jen v Evropě to znamená tržní potenciál více než 34 milionů vozidel.

Snímače teploty spalin MS Motorservice

Snímače teploty spalin v portfoliu specialisty na náhradní díly technologicky bazírují na principu polovodičových rezistorů s pozitivním (PTC) teplotním koeficientem. To znamená, že při rostoucích teplotách stoupá odpor snímače. Každému naměřenému odporu je v řídicí jednotce přiřazena určitá teplota. Je-li teplota spalin příliš vysoká, spustí se příslušná opatření na ochranu konstrukčních dílů jako je turbodmychadlo nebo katalyzátory před přehřátím. Proto je nezbytná spolehlivá funkce a vysoká kvalita snímačů: Snímače společnosti Motorservice přesvědčí svou vysokou teplotní odolností v rozsahu – 40° až + 1.000°C a také prokázanou vysokou přesností a krátkou dobou odezvy.

Kvalita původního vybavení

Snímače mají vysokou dlouhodobou stabilitu a jsou odolené proti mechanickému, tepelnému a chemickému namáhání. Jako prodejní organizace pro aktivity na trhu s autopříslušenstvím společnosti Rheinmetall odebírá společnost Motorservice velkou část své nabídky přímo z vlastního koncernu, ke kterému patří mimo jiné dceřiné společnost Kolbenschmidt a Pierburg. Díky tomu má celosvětově působící specialista na výrobu náhradních dílů k dispozici know-how a vysoké standardy kvality velkého mezinárodního dodavatele dílů pro automobily.

Výrobní program společnosti Motorservice přesvědčí také v otázce použitelnosti: Jen dva snímače s čísly výrobku 7.08369.00.0 a 7.08369.01.0 je možné celosvětově použít u více než 4,6 milionů resp. u více než 4 milionů vozidel. Kompletní portfolio snímačů teploty spalin najde své uplatnění jen v Evropě u cca 34 milionů vozidel. Podle informací společnosti Motorservice je naplánováno neustálé rozšiřování nabídky. Portfolio by mělo být kromě snímačů PTC rozšířeno také o snímače NTC. Oproti snímačům PTC dochází u snímačů NTC při rostoucích teplotách ke snížení odporu.

Rady k vestavbě

Aby tento důležitý konstrukční díl mohl spolehlivě fungovat, je potřeba při montáži dbát následujícího: Snímač musí být do montážního otvoru vložen rovně – pozor, nesmí dojít ke vzpříčení!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!