Brembo představuje SENSIFY™

29. října 2021, 9:29

Společnost Brembo představuje SENSIFY™, nový inteligentní brzdový systém, který integruje nejpokročilejší software založený na umělé inteligenci s brzdovými komponenty.

Brembo Sensify

SENSIFY™ kombinuje současné produktové portfolio třmenů, kotoučů a třecích materiálů Brembo s digitální technologií a umělou inteligencí a vytváří tak flexibilní a revoluční platformu, která zahrnuje software, prediktivní algoritmy a správu dat pro digitální řízení brzdového systému.

S technologií SENSIFY™ již brzdový systém není pouhým souhrnem součástek, ale ekosystémem, v němž hraje aktivní roli umělá inteligence a software. Sběr dat je využíván ke zlepšení jízdních dovedností řidiče a umožňuje neustálou aktualizaci systému.

„Zavedením systému SENSIFY™ posouvá společnost Brembo hranice možností brzdového systému a otevírá řidičům zcela nové možnosti, jak zlepšit své zážitky na silnici a přizpůsobit reakce brzd svému stylu jízdy. SENSIFY™ poskytuje řidičům klid, který hledají,“ říká Daniele Schillaci, výkonný ředitel společnosti Brembo. „SENSIFY™ plně naplňuje naši vizi – Proměnit energii v inspiraci – a je dalším významným krokem vpřed v poskytování špičkových, inovativních, inteligentních a udržitelných řešení pro automobilový průmysl.“

SENSIFYTM vznikl spojením dvou slov: SENSE = smysl, což je schopnost, díky které člověk vnímá vnější signál, podnět, a SIMPLIFY = zjednodušení, což znamená jednoduchost při instalaci výrobku v nejlepším souladu s vozidlem.

Proto neustále poskytuje to nejlepší ze dvou světů: potěšení z jízdy a naprostou bezpečnost. Je intuitivní, citlivý a plynulý; v případě potřeby poskytuje řidiči očekávaný výkon v kombinaci s výjimečnou kontrolou.

SENSIFY™ je také udržitelnějším řešením brzdění. Díky optimalizovanému brzdnému účinku na každém kole v kombinaci s nulovým odporem mezi destičkami a kotouči jsou minimalizovány emise.

Kromě toho otevírá možnosti v oblasti designu automobilů, neboť nabízí výrobcům automobilů velkou flexibilitu a zjednodušuje integraci do jakékoli platformy s elektrickým nebo spalovacím motorem – od supersportovních vozů po městské automobily a případně i nejnovější užitkové vozy.

Očekává se, že SENSIFY™ bude na trhu od začátku roku 2024.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!