The Art of Braking: Výstava brzd Brembo

13. července 2022, 9:00

Společnost Brembo připravuje ve dnech od 6. do 18. září 2022 v Miláně výstavu The Art of Braking (Umění brzdění).

Výstava představí více než 60 let historie slavné značky vyprávěných prostřednictvím designu, inovací a výzkumu.

Výstava je součástí uměleckého a kulturního programu MUDEC – Museo delle Culture, místa pro dialog o současných tématech prostřednictvím výtvarného, scénického a zvukového umění, designu a kostýmů. Tímto prvním výstavním projektem Brembo sleduje etapy podnikatelského dobrodružství, které v průběhu let učinilo z historické společnosti vynikající italské know-how, schopné spojit technologii a design, s neustálým zaměřením na současnost a budoucnost.

Prostřednictvím interaktivních instalací, světelného designu a videí se návštěvníci seznámí s tvary, materiály, barvami, stylem a vývojem brzdových systémů, jejichž charakteristické prvky – jako jsou třmeny, kotouče a destičky – jsou výrazem špičkové technologie a designu, ve fascinující cestě, která vychází z počátků společnosti a zahrnuje nejdůležitější výzvy budoucnosti, jako je udržitelnost a elektromobilita.

Zvláštní pozornost je věnována také výrobkům, které vedly společnost Brembo k získání nejprestižnějších ocenění za design. Společnost je totiž prvním výrobcem komponentů, který získal Compasso d’Oro, nejstarší a nejprestižnější ocenění za průmyslový design na světě, a to v roce 2004 se svým karbon-keramickým brzdovým systémem pro silniční vozy a v roce 2020 s brzdovým třmenem pro Formuli E. Společnost Brembo rovněž získala ocenění Red Dot Award: Produktový design 2019, nejprestižnější a nejvýznamnější ocenění za design na světě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!