Společnost Schaeffler se připravuje na Automechaniku

3. srpna 2022, 15:56

Společnost Schaeffler, dodavatel pro automobilový a ostatní průmysl, představí na veletrhu Automechanika Frankfurt ve dnech 13. až 17. září 2022 své kompletní portfolio na trh a budoucnost orientovaných řešení pro opravy vozidel se spalovacími motory, hybridů a elektromobilů.

„Your business is our focus“ je mottem prezentace divize Schaeffler Automotive Aftermarket na tomto veletrhu. Společnost na svém stánku představí velké množství novinek od svých značek LuK, INA a FAG a podrobně se bude věnovat každodenním dílenským opravám i mobilitě budoucnosti. Se svou opravárenskou sadou pro e-nápravy „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“, která bude na veletrhu vystavena poprvé, se oblast Automotive Aftermarket společnosti Schaeffler rovněž dostala mezi finalisty soutěže o ocenění Automechanika Innovation Award.

„Společnost Schaeffler je dobře připravena na rostoucí potřebu oprav hybridních a elektrických vozidel a vždy přinášela na aftermarket nové technologie a odborné znalosti z oblasti originálního vybavení. To, že tomuto přístupu zůstáváme věrni, se projevilo velmi výrazně i letos – a konečně opět v osobním kontaktu,“ vysvětluje Jens Schüler, generální ředitel Schaeffler Automotive Aftermarket.

„Díky našim inteligentně sestaveným řešením oprav a nabídkám digitálních služeb podporujeme servisy při řešení rostoucích výzev e-mobility a digitalizace. Současně zajišťujeme, aby byly dílny schopny poskytovat profesionální servis i pro tradiční spalovací motory. Díky tomu mohou i nadále poskytovat kompletní servis pro své zákazníky.“

Market-Centric: Řešení pro opravy dneška i zítřka

Letos je stánek společnosti Schaeffler na fóru na venkovní ploše Agora v sekci A02 rozdělen do tří tematických oblastí: „Market-Centric“, „Customer-Oriented“ a „Future-Ready“.

„Market-Centric“ se zaměřuje na potřeby zákazníků a obsahuje řešení pro opravy, které dílny potřebují dnes i v blízké budoucnosti. Mezi nejvýznamnější produkty patří sada pro opravu rozpojitelné spojky LuK K0 pro hybridy, modul tepelného managementu INA druhé generace pro vozidla s automatickým režimem start-stop nebo hybridním pohonem a nejnovější generace osvědčené sady ložisek kol FAG WheelSet.

Společnost Schaeffler představí také nové technologie z vývoje vozidel. Návštěvníci stánku si mohou prohlédnout 800 V e-nápravu, nejnovější ložiska kol TriFinity nebo inteligentní systém řízení zadní nápravy iRWS. Všechny výrobky budou dříve či později relevantní pro servisy – a společnost Schaeffler včas poskytne nezávislému trhu s náhradními díly vhodná řešení pro opravy. Například „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“ je v současné době jediným řešením pro opravy, které umožňuje servisům opravovat převodovky e-náprav namísto jejich úplné výměny. Na příkladu Volkswagenu E-Golf předvedou odborníci na trh s náhradními díly na stánku společnosti Schaeffler, jak to vypadá v praxi.

Customer-Oriented: Schaeffler vytváří přidanou hodnotu

Hlavním tématem veletržního stánku je kromě řešení oprav také podpora – zejména servisní značka REPXPERT, která je centrem oblasti „Customer-Oriented“. REPXPERT propojuje všechny nabídky služeb na trhu s náhradními díly a umožňuje digitalizovat a zrychlit podporu nezávislých servisů, aniž by se ztratil osobní přístup. Online portál má v současné době více než 200000 uživatelů po celém světě. REPXPERT jim poskytuje nejlepší možnou podporu prostřednictvím mnoha kanálů – od katalogových dat přes identifikaci dílů a e-learning až po živou nebo vzdálenou podporu.

Future-Ready: Udržitelná mobilita zítřka

V neposlední řadě věnuje společnost Schaeffler velkou část své účasti na veletrhu tématům budoucí mobility a udržitelnosti. Zde je v centru pozornosti „rolling chassis – pojízdný podvozek“ skupiny Schaeffler – prostorově úsporná, škálovatelná architektura vozidla určená pro autonomní jízdu s technologií drive-by-wire, čtyřmi elektrickými vysokonapěťovými nebo nízkonapěťovými pohony nábojů kol PowerWheel a řízením jednotlivých kol. A díky interaktivní aplikaci poskytuje společnost Schaeffler také informace o aktivitách koncernu a divize Aftermarket pro větší udržitelnost.

Jens Schüler: „V divizi Automotive Aftermarket se také zabýváme tím, jak můžeme jako divize podpořit skupinu při dosahování jejích cílů v oblasti udržitelnosti. Naše řešení již dnes prodlužují životnost vozidel. V úzké spolupráci s kolegy z divize Automotive Technologies přinášíme téma e-mobility na trh s náhradními díly – například s novým systémem „Schaeffler E-Axle RepSystem – G“ pro opravy e-náprav. A díky inovativním digitálním nástrojům vyrábíme a dodáváme jen to, co trh skutečně potřebuje, což také šetří cenné zdroje.“

Pokud jde o udržitelnost, má skupina Schaeffler ambiciózní cíle. Na speciální přehlídce „Innovations4Mobility“ 14. září v 11:30 hodin na pódiu v hale 3.0, stánek B98, představí společnost řešení orientovaná na budoucnost a mobilitu šetrnou ke klimatu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!