Vlevo, vpravo, rovně – bezpečná jízda s díly řízení od společnosti AIC Germany

4. listopadu 2022, 8:56

AIC Germany je specialista na náhradní díly pro automobilový průmysl a dynamický řešitel problémů z německého Hamburku. Se svým rozmanitým sortimentem více než 12.500 výrobků ve více než 100 produktových skupinách je společnost AIC již pět desetiletí pevně etablovaná na nezávislém trhu s náhradními díly. Každý den hledá nová řešení a produkty, které autoservisům usnadňují každodenní život.

AIC Germany

Vedle pneumatik a brzd je to zejména řízení, které je technicky náročným, a především bezpečnostně důležitým systémem. Pokud vozidlo neočekávaně vybočí ze své jízdní dráhy, může to mít fatální následky pro cestující ve vozidle. Z tohoto důvodu musí být díly řízení absolutně bezporuchové. Úkolem systému řízení je přece řídit vozidlo požadovaným směrem – co nejpřesněji a nejcitlivěji.

V současné době jsou vozidla stále těžší a nápravy zároveň lehčí a kompaktnější. V důsledku toho jsou součásti řízení vystaveny většímu namáhání, takže jsou náchylnější k opotřebení. Pokud jsou jednotlivé díly řízení a zavěšení opotřebované, může dojít k poškození celého systému řízení. Zachování funkčnosti je ovlivněno materiálem, z něhož je systém řízení vyroben, protože díly řízení jsou často gumokovové. Právě zde dochází k opotřebení. Guma stárne a porézní a může praskat. Kov je náchylný ke korozi a může se ohýbat. Při údržbě se vizuálně kontrolují silentbloky a kulové čepy. Prasklé manžety, opotřebované kulové čepy a stabilizační tyčky se musí okamžitě vyměnit. Tyčky řízení, ramena nebo stabilizátory se musí vyměnit, jakmile jsou poškozené a deformované.

AIC Germany produkty

Kromě kvality materiálu hraje velmi důležitou roli přesnost uložení dílů řízení. Správné nastavení geometrie nápravy se projeví na opotřebení pneumatik a dobré směrové stabilitě vozidla.

Poruchy systému řízení proto mohou mít mnoho příčin, ať už je to špatný stav vozovky, přirozené opotřebení, koroze a degradace gumy, nesprávný tlak v pneumatikách, vnější síly nebo nesprávné chování řidiče.

Pokud chcete i nadále jezdit bezpečně, pohodlně a s jistotou po cestách, pak má pro vás společnost AIC Germany ve svém programu připraveny ty správné díly řízení: ramena, stabilizátory, kulové čepy, spojovací tyče, tyčky stabilizátoru, silentbloky, ložiska kol. Zde najdete vše, co potřebujete. Stačí se jen zeptat vašeho dodavatele náhradních dílů. Více informací o kompletním sortimentu AIC Germany naleznete na jejich webových stránkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!