Chladiče oleje pro aftermarket od MS Motorservice

21. listopadu 2022, 14:43

Společnost MS Motorservice International GmbH rozšířila svůj sortiment o 37 chladičů oleje pro osobní a užitková vozidla. Jsou k dispozici chladiče motorového oleje a chladiče převodového oleje. Nové produkty v současné době nabízejí zákazníkům využití ve více než 150 milionů vozidel po celém světě – plánuje se další rozšiřování sortimentu.

Specialista na náhradní díly představuje chladiče oleje značky Pierburg vhodné pro osobní vozidla a pod značkou BF doplňuje stávající sortiment dílů pro užitková vozidla. V souladu s vysokými standardy společnosti přesvědčují kvalitou OE. Součástí nabídky jsou navíc odpovídající těsnění.

Funkce chladiče oleje

Vysoce namáhané části motoru, jako jsou písty, používají motorový olej nejen k mazání a těsnění, ale také k chlazení. Olej cirkuluje v uzavřeném okruhu z olejové vany přes olejové čerpadlo k pohyblivým částem motoru a zpět do olejové vany. Dalšího chlazení je dosaženo pomocí chladiče oleje, který je integrován do olejového okruhu.

Mnoho chladičů oleje se dnes vyrábí v kotoučovém provedení: několik disků nad sebou tvoří oddělené kanálky, přičemž se v jednom kanálku střídá olej a v druhém chladicí kapalina. Pro lepší přenos tepla mohou být kanálky vybaveny vestavěnými prvky pro zvětšení plochy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!