Nové vzduchové pružiny Sachs zjednodušují instalaci v servisech

12. března 2023, 9:22

Společnost ZF Aftermarket poprvé představila vlastní řadu vzduchových pružin v renomované kvalitě Sachs. Vzhledem k tomu, že opravy vzduchového odpružení představují pro autoservisy nové výzvy, odborníci na produkty ZF s touto novou řadou maximálně usnadnili výměnu těchto pružin. Kromě servisních informací pro konkrétní modely budou brzy k dispozici také speciální školení na téma vzduchového odpružení.

Vzduchové pružiny Sachs

V minulosti bylo vzduchové odpružení výhradně součástí luxusní třídy, dnes se však objevuje ve stále větším počtu vozů střední třídy a SUV. V Evropě jezdí po silnicích již šest milionů vozů, které mají vzduchové odpružení alespoň na zadní nápravě, v mnoha případech však na obou nápravách. Podstatnou výhodou tohoto typu konstrukce je, že je vždy k dispozici regulace úrovně odpružení, a proto se často používá na zadní nápravě vozů kombi, SUV nebo dodávek s velkým zatížením při převážení nákladu. Kromě toho tato konstrukce zajišťuje větší jízdní komfort a je lehčí než běžné ocelové pružiny.

Společnost ZF Aftermarket představila vlastní řadu vzduchových pružin pod značkou Sachs. Vzduchové pružiny Sachs jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu odolného proti korozi, mají dlouhou životnost a vysokou odolnost proti vnějším vlivům. Kromě toho se díky přizpůsobené a přesné geometrii a speciálnímu vzduchovému připojení snadno demontují a instalují.

Markus Wittig, vedoucí obchodního oddělení pro aftermarket, říká: „Naši bezkonkurenční nabídku vysoce kvalitních dílů a špičkových služeb doplňujeme o novinku z oblasti podvozků, která je pro nás strategicky důležitá. Se vzduchovými pružinami Sachs dodáváme našim zákazníkům do autoservisů nejen výrobek výjimečné kvality, ale nabízíme také optimální podporu při výměně na vozidle: jednak díky mimořádně dobrým montážním vlastnostem výrobku, ale také díky servisním informacím pro konkrétní model, které jsou snadno dostupné prostřednictvím chytrých telefonů.“

Nový produkt společnosti Sachs je nyní k dispozici pro vozidla se samostatně uspořádanými pružinami a tlumiči. Patří sem mnoho modelů vozů Audi, BMW a Mercedes-Benz, ale také například Citroën. Portfolio se bude v následujících měsících postupně rozšiřovat.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!