Vitesco Technologies má díky karbidu křemíku přístup k důležité technologii pro rozvoj elektromobility

3. července 2023, 10:38

Společnosti Vitesco Technologies a onsemi oznámily uzavření dohody na dodávku produktů z karbidu křemíku (SiC) na následujících deset let v hodnotě 1,75 miliardy eur, která umožní společnosti Vitesco Technologies další růst v oblasti elektrifikačních technologií. Vitesco Technologies poskytne společnosti onsemi investici ve výši 230 milionů eur na nové zařízení pro růst krystalů karbidu křemíku, výrobu leštěných polovodičových desek karbidu křemíku a desek s epitaxními vrstvami. 

Kromě toho budou společnosti spolupracovat na optimalizaci řešení pro produkty Vitesco Technologies. Vysoce účinné polovodičové součástky EliteSiC MOSFET společnosti onsemi bude Vitesco Technologies používat při realizaci stávajících i budoucích projektů pro trakční měniče a pohony elektrických vozidel.

„Energeticky účinné výkonové polovodiče z karbidu křemíku se velmi brzy stanou žádanou technologií. Proto je pro nás nezbytné, abychom společně s firmou onsemi získali přístup ke kompletnímu výrobně dodavatelskému řetězci SiC. Díky investici máme zajištěny dodávky této klíčové technologie na příštích minimálně deset let,“ řekl Andreas Wolf, CEO společnosti Vitesco Technologies.

Hassane El-Khoury, prezident a generální ředitel společnosti onsemi, uvedl: „Spolupráce umožní společnosti Vitesco Technologies uspokojit poptávku zákazníků po delším dojezdu a vyšším výkonu elektromobilů. Onsemi poskytuje vynikající výkon a kvalitu, záruku dodávek a výrobní SiC technologie ve velkém měřítku na základě desítek let zkušeností s velkoobjemovou výrobou výkonových polovodičových produktů pro automobilové aplikace.“

Polovodiče SiC jsou klíčovou technologií pro výrobu účinné výkonové elektroniky, vedoucí ke zkrácení doby nabíjení a k prodloužení dojezdu elektromobilů. Zejména při vysokých úrovních napětí, jako je 800 V, jsou měniče SiC účinnější než křemíkové. Z tohoto důvodu se předpokládá, že SiC součástky stojí na počátku celosvětového boomu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!