Společný podnik na výrobu brzd Hella Pagid: HELLA a TMD Friction se dohodly na úplném převzetí společností HELLA

4. prosince 2023, 15:36

Společnosti TMD Friction a HELLA se dohodly na převodu 50% podílu, který v současné době drží TMD Friction ve společném podniku Hella Pagid, na společnost HELLA. Obě společnosti podepsaly smlouvu o převodu. HELLA se tak stane jediným akcionářem společnosti Hella Pagid. Společnost Hella Pagid, společný podnik dodavatele pro automobilový průmysl HELLA a výrobce brzd TMD Friction, byla založena v roce 2013 a prodává brzdové komponenty a příslušenství na aftermarketu. Strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat podrobnosti o kupní ceně.

„Za posledních deset let se společnost Hella Pagid vyvinula v předního poskytovatele komplexních služeb v oblasti brzdových systémů,“ říká Stefan van Dalen, který je jako výkonný ředitel pro řešení životního cyklu ve společnosti HELLA zodpovědný mimo jiné za obchod s náhradními díly. „Brzdy se již dávno etablovaly jako klíčové produkty v naší nezávislé činnosti na aftermarketu. Tým společnosti Hella Pagid má mimořádně vysokou úroveň odborných znalostí produktů, a to i díky svým dlouholetým zkušenostem. Po plánovaném úplném převzetí společnosti Hella Pagid chceme v budoucnu prodávat brzdové produkty pod silnou značkou HELLA a rozšiřovat obchod s brzdami i nadále.“

„Možnost nabízet značku Pagid s OE prémiovou kvalitou výrobků po celém světě dokonale zapadá do naší strategie pro více značek a poskytuje nám maximální flexibilitu,“ říká Clement de Valon, výkonný viceprezident pro aftermarket společnosti TMD Friction. „Navázání na 145 let zkušeností společnosti TMD Friction v oblasti brzdových technologií v kombinaci s dědictvím společnosti Pagid v motorsportu otevírá nespočet možností pro budoucí rozvoj značky. To dále podporuje náš cíl lépe sloužit všem řidičům na celém světě a nabízet jim ten správný produkt – bez ohledu na to, kde na světě žijí, jaký vůz vlastní a jaká jsou jejich finanční omezení.“

Distribuce brzdových výrobků pod značkou HELLA je plánována již od 1. října 2024. Ve střednědobém horizontu současné plány navíc počítají s převedením všech klíčových funkcí společnosti Hella Pagid, včetně produktového managementu, na společnost HELLA. Zaměstnance by rovněž měla převzít společnost HELLA. Portfolio výrobků Hella Pagid se pak bude prodávat pod značkou HELLA na aftermarketu při zachování stejně vysoké kvality výrobků. Společnost TMD Friction bude i nadále vyrábět brzdové destičky pro společnost HELLA v rámci pokračujícího obchodního partnerství. Brzdové destičky tvoří vedle brzdových kotoučů a brzdové hydrauliky jednu z hlavních skupin výrobků v sortimentu společnosti Hella Pagid.

Získání plné kontroly nad značkou Pagid otevře společnosti TMD možnost prodávat výrobky Pagid ve všech regionech světa a dále rozvíjet tuto značku. Díky tomu se Pagid znovu připojí k Textaru jako globální OE prémiová značka v portfoliu TMD Friction. Společnost TMD Friction obnoví rozšířený prodej pod značkou Pagid od 1. října 2024.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!