Nové řemeny v nabídce firmy Continental

5. února 2024, 12:48

Společnost Continental představuje nové elastické klínové žebrované řemeny určené pro lehká užitková vozidla vyráběná koncernem Volkswagen a také řemeny řady EXTRA pro mild-hybridní pohony s jednotkou RSG.

Elastické klínové řemeny

Continental rozšiřuje svůj sortiment o dva nové elastické řemeny: klínový žebrovaný řemen 6PK860 Elast a společně s ním řemen 6PK868 Elast. Společně oba pokrývají potřebu u více než 600.000 vozidel, která jsou v současnosti v provozu na evropském trhu.

Doporučení týkající se montáže

Při montáži elastického řemenu je nutno počítat s určitými záludnostmi. Zejména ve stísněných motorových prostorech pak může být práce docela svízelná. Proto firma nabízí nářadí UNI TOOL ELAST: jedná se o univerzální nářadí, při jehož použití jde montáž i demontáž elastických klínových žebrovaných řemenů snadněji.

Doporučení: Jak zjistit správnou délku

Údaj o délce elastického klínového žebrového řemenu je k dispozici v podobě dvou hodnot: jednou z nich je výrobní délka (kterou má řemen umístěný v obalu) a druhou z nich je pracovní délka (tedy délka, kterou má řemen v namontovaném stavu). Druhá z uvedených hodnot délky je logicky vždy poněkud větší.

Řemeny EXTRA

U moderních vozidel s mild-hybridními pohony zahrnujícími jednotku RSG musí být řemeny schopny přenášet maximální výkon: rozjíždění, brzdění spouštění a zastavování motoru, rekuperace energie – tyto často se střídající jízdní režimy jsou příčinou vzniku vysokých špičkových hodnot zatížení, mimořádných tahových sil a dynamických změn směru působení zatížení při přenášení točivého momentu v obou směrech. Běžně používané, standardní řemeny přitom rychle dosahují meze svých schopností. Proto Continental rozšiřuje sortiment o řemeny řady EXTRA. Speciální konstrukce těchto řemenů, která je díky mimořádným materiálovým vlastnostem obzvláště robustní, je určena právě pro takové oblasti a způsoby použití.

Nově je nyní v programu zařazeno sedm nových typů, vhodných pro použití ve vozidlech, která jsou v současnosti na evropském trhu v provozu v celkovém počtu více než 800.000 kusů. Mezi tyto typy konkrétně patří:

  • 6PK907 EXTRA, např. pro model Range Rover 2.0 Hybrid
  • 6PK1098 EXTRA, např. pro modely Honda HR V/Jazz 1.5 (od modelového roku 2015)
  • 6PK1390 EXTRA, např. pro modely Alfa Romeo Giulia/Stelvio 2.2 D (od modelového roku 2015)
  • 6PK987 EXTRA, např. pro vozidla Mazda s mild-hybridním pohonem (od modelového roku 2018)
  • 6PK1212 EXTRA, např. pro modely Renault Megane, Espace, Kadjar (od modelového roku 2013)
  • 7PK977 EXTRA, např. pro modely Suzuki Baleno, Ignis a Swift 1.2 (od modelového roku 2016) (se systémem start-stop a s mild-hybridním pohonem)
  • 7PK1457 EXTRA, např. pro modely Honda Civic/CR-V/HR-V/1.6 D (od modelového roku 2013)

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!