Společnost ZF mění název své divize pasivních bezpečnostních systémů na ZF LIFETEC

25. března 2024, 13:28

Skupina ZF oznámila změnu názvu své divize Passive Safety Systems na „ZF LIFETEC“. Nové označení je součástí současného právního oddělení divize Passive Safety Systems v rámci skupiny ZF. V roce 2023 dosáhla společnost ZF Passive Safety Systems obratu přibližně 4,7 miliardy eur. Jako přední dodavatel pasivních bezpečnostních systémů sleduje společnost ZF LIFETEC dobře definovanou strategii dalšího zvyšování prodeje a ziskovosti jako samostatná firma, která je poháněna megatrendy v automobilovém průmyslu a stále přísnějšími bezpečnostními předpisy.

ZF LIFETEC

„Naše divize Passive Safety Systems se výborně rozvíjí. Jako samostatná značka získává ZF LIFETEC strategický prostor pro další zrychlení růstu prodeje a ziskovosti,“ řekl Dr. Holger Klein, generální ředitel skupiny ZF. „Vyčlenění probíhá dobře a my nadále zkoumáme možnosti dalšího rozvoje společnosti ZF LIFETEC v budoucnu.“

„Dnešní oznámení nové značky ZF LIFETEC je viditelným signálem, a to jak uvnitř, tak navenek, nezávislého postavení a aspirací divize pasivních bezpečnostních systémů,“ dodal Dr. Martin Fischer, člen představenstva skupiny ZF odpovědný za divizi Passive Safety Systems.

Rudolf Stark, vedoucí oddělení Passive Safety Systems společnosti ZF, dodal: „Naše nová značka ZF LIFETEC spojuje naše poslání zachraňovat životy s naším technologickým přístupem. Naším cílem je růst, což je dáno automobilovými trendy a celosvětově se zvyšující úrovní bezpečnostních předpisů. Naše nová značka představuje mimořádnou úroveň bezpečnosti pro cestující ve vozidle.“

V říjnu 2022 iniciovala skupina ZF vyčlenění své divize Passive Safety Systems, čímž získala více strategických možností pro svůj budoucí rozvoj s cílem umožnit vyšší růst prodeje a ziskovosti. S novou značkou nyní společnost ZF LIFETEC zahajuje cestu k samostatné společnosti, přičemž využívá solidní pozici na strukturálně rostoucím trhu, který je méně ovlivněn změnami v automobilovém průmyslu.

Společnost ZF LIFETEC je jedním z předních dodavatelů pasivních bezpečnostních zařízení s celosvětovou působností ve 46 pobočkách v 18 zemích a s podílem na celosvětovém prodeji více než 20 % ve svých hlavních kategoriích výrobků. Komplexní portfolio výrobků zahrnuje nafukovací zádržné systémy, systémy řízení a bezpečnostní pásy, a to od malých vozidel v segmentu velkoobjemových vozidel až po nejsofistikovanější luxusní vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!