Dozorčí rada společnosti ZF jmenuje Dr. Petera Holdmanna novým členem představenstva

10. dubna 2024, 11:01

Dozorčí rada společnosti ZF Friedrichshafen AG na svém posledním řádném zasedání jmenovala s účinností od 1. května letošního roku 54letého Dr. Petera Holdmanna do představenstva technologické skupiny. Nahradí zde Dr. Martina Fischera, který končí na vlastní žádost.

„S hrdostí vzpomínám na velmi angažované a zajímavé období ve společnosti ZF, které se vyznačovalo aktivní transformací svěřených obchodních jednotek, zejména nedávným sloučením divizí Car Chassis Technology a Active Safety Technology do nové divize Chassis Solutions. Nyní je vhodná doba pro profesní přeorientování. Věřím, že skupina má díky své strategii a mnoha vysoce kvalifikovaným kolegům velmi dobrou pozici do budoucna,“ říká Dr. Martin Fischer.

Fischer je členem představenstva společnosti ZF od listopadu 2019. Dohlíží na divize Podvozková řešení, Technologie pasivní bezpečnosti, Elektronika a ADAS, stejně jako na oddělení kvality a region Severní a Jižní Ameriky.

Předseda dozorčí rady Dr. Heinrich Hiesinger vyjádřil nad Fischerovým rozhodnutím upřímnou lítost: „Dr. Martin Fischer přispěl svou prací k úspěchu společnosti ve velmi náročných dobách. Mimo jiné úspěšně řídil expanzi podniku v Severní a Jižní Americe a po akvizici společnosti TRW vybudoval ze společnosti ZF předního dodavatele řešení pro systémy brzd a řízení. Rádi bychom mu poděkovali za jeho velké nasazení a popřáli mu vše nejlepší do budoucna.“

Dr. Peter Holdmann převezme 1. května odpovědnost za divizi Chassis Solutions division a Quality department. Dr. Martin Fischer bude i nadále zodpovědný za divize Passive Safety Technology a Electronics and ADAS a také za region Severní a Jižní Ameriky. Tyto úkoly bude postupně předávat postupně až do svého odchodu.

„Dr. Peter Holdmann se zná se společností ZF více než 20 let a udělal pro ni mnoho,“ říká Dr. Heinrich Hiesinger, předseda dozorčí rady. „Má mimořádné odborné znalosti v oblasti technologie podvozků a ve společnosti má velmi dobré kontakty. Dále posílí segment inteligentních podvozkových systémů, který bude mít i v budoucnu pro vozidla zásadní význam.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!