Novinka mezi motorovými oleji

9. května 2024, 13:16

Společnost Orlen Oil zařadila do své nabídky novinku v podobě oleje MAX EXPERT V 0W-30. Nejnovější produkt je určen pro osobní a lehká užitková vozidla.

Orlen MAX EXPERT V 0W-30

Moderní motory vyžadují specifickou ochranu, které lze dosáhnout mimo jiné používáním olejů s nižší viskozitou. Uvedený trend je patrný i v politice koncernu Volkswagen, kde se pro první náplně od roku 2021 používají pouze oleje viskozitních tříd SAE 0W-30 a SAE 0W-20. V souvislosti s požadavky automobilového trhu, po komplexních průzkumech a analýzách, zavedla společnost ORLEN OIL do své nabídky plně syntetický olej MAX EXPERT V 0W-30, určený pro osobní a lehká dodávková vozidla. Výrobek splňuje specifikaci ACEA C3 a získal oficiální schválení pro použití v motorech společností Volkswagen Group, Mercedes-Benz Group AG a BMW Group.

Vlastnosti oleje

Olej se vyznačuje dobrými průtokovými vlastnostmi a viskozitou, které chrání kritické části motoru. ORLEN OIL MAX EXPERT V 0W-30 využívá technologii Advanced Protect Formula, která díky své struktuře znásobuje ochranné funkce maziva, což potvrdil test hodnocení oxidační stability CEC L-109-14. Výsledek je o 55 % lepší než požadavky na klasifikaci ACEA C3.

ORLEN OIL MAX EXPERT V 0W-30, který má schválení podle normy VW 504 00/VW 507 00, lze použít také ve vozidle, do něhož byl předtím nalit olej s viskozitou 5W-30, který má shodné schválení a klasifikaci ACEA C3. Certifikace koncernu VW dokládá úspěšné testování oleje mimo jiné na kompatibilitu s biopalivy a lepší čerpatelnost při nízkých teplotách.

Dobré průtokové vlastnosti oleje při nízkých teplotách podporují rychlou cirkulaci, čímž chrání hnací ústrojí před opotřebením při studeném startu, což chrání motory vozidel pohybujících se v městském provozu. Vlastností oleje, která je pro uživatele mimořádně důležitá, je jeho energetická účinnost, která umožňuje snížit spotřebu paliva na nezbytné minimum (2,1 % podle testu M111FE).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!