Výrobce baterií uzavírá partnerství se společností Altris

31. května 2024, 11:15

Oblíbená společnost vyrábějící baterie do vozidel oznámila zahájení partnerství se společností Altris. Jedná se o švédský subjekt odpovědný za výrobu sodíkových baterií.

Clarios

Na základě této dohody bude společnost Altris vyvíjet technologii sodíko-iontových článků a společnost Clarios využije své odborné znalosti v oblasti systémů řízení baterií (BMS) a integrace bateriových systémů. Jedná se o rozšíření dřívější spolupráce na vývoji podrobného výrobního plánu pro nízkonapěťové automobilové baterie se sodíkovými články. Tato iniciativa se shoduje s klíčovým okamžikem transformace globálního automobilového průmyslu.

„Naše dohoda se společností Altris umožňuje společnosti Clarios dále upevnit své vedoucí postavení v oblasti inovativních bateriových řešení a uspokojit rostoucí poptávku po udržitelných systémech skladování energie. Jedná se o důležitý krok v naší strategii vývoje nízkonapěťových baterií. Díky tomuto partnerství můžeme vyrábět různé typy baterií: baterie využívající skelná vlákna, stejně jako lithium-iontové nebo sodíkové baterie, a uspokojit tak potřeby pokročilých automobilových technologií,“ říká Federico Morales Zimmermann, viceprezident společnosti Clarios a generální ředitel pro globální zákazníky, produkty a inženýrství.

Všechna vozidla, včetně hybridů a plně elektrických vozidel, potřebují k napájení základních systémů nízkonapěťové zdroje energie. Rostoucí složitost vozidel vyžaduje, aby byla nízkonapěťová síť přizpůsobena podpoře stále většího počtu softwarových funkcí, jako jsou elektronické systémy řízení a brzdění, autonomní technologie a systémy pro pohodlí cestujících. Sodíko-iontové (Na-iontové) baterie jsou vhodným řešením pro uspokojení těchto energetických potřeb, přičemž nabízejí ekologické a snadno recyklovatelné materiály. Materiály používané pro Na-iontové články, tj. sůl, dřevo, železo, jsou široce dostupné a neobsahují toxické prvky.

„Společnost Altris chce světu nabídnout lepší, bezpečnější a plně udržitelné sodíkové baterie. Naše partnerství se společností Clarios nám umožňuje zaměřit se na navrhování a výrobu baterií přizpůsobených vyvíjejícímu se automobilovému trhu. Jedinečnou výhodou našich sloučenin je jejich dobrý výkon při nízkých teplotách v kombinaci se schopností dodávat vysoké napětí proudu při správné hustotě energie. Díky tomu jsou ideální pro mobilní řešení,“ říká Björn Mårlid, generální ředitel společnosti Altris.

Finanční podmínky dohody společnosti nezveřejnily.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!