Společnost Banner bude na veletrhu Automechanika 2024

30. srpna 2024, 11:30

Společnost Banner představí na veletrhu Automechanika 2024 od 10. do 14. září 2024 (stánek D51, hala 4.1) širokou nabídku inovativních startovacích baterií a komplexní sortiment příslušenství. Svou prezentací chce dokázat, jak důležité je pro ni odhodlání ke změnám a inovativní přístup.

Startovací baterie a baterie pro palubní sítě značky Banner

Andreas Bawart, obchodní ředitel skupiny Banner, vyzdvihuje roli firmy: „V pozici předního experta a poradce v oblasti baterií pro palubní sítě a dodavatele komplexního sortimentu příslušenství tvoří Banner nedílnou součást moderní mobility.“

Olověné baterie jsou nepostradatelné pro napájení palubních sítí moderních elektroaut

V zásadě ve všech elektromobilech zajišťují napájení palubní sítě spolehlivé olověné baterie, které proto představují klíčový faktor v oblasti e-mobility. Elektrická i hybridní vozidla jsou navíc vybavena celou řadou řídicích jednotek, které mají vysoké nároky na výkon baterií. Pro zajištění stability a dostupnosti napájení palubní sítě proto velký počet výrobců automobilů využívá v elektrických a hybridních vozidlech 12V olověné baterie jako zálohu. Kromě toho slouží 12V baterie jako pojistka funkčnosti bezpečnostních systémů. Baterie Banner Running Bull AGM jsou proto u mnoha elektrických a hybridních vozidel považované jako ideální 12V startovací baterie a baterie pro napájení palubní sítě.

Udržitelnost v rámci celého hodnotového řetězce

Skupina Banner si rovněž vybudovala pověst průkopníka v oblasti udržitelnosti. Má uzavřený okruh recyklace baterií a stejný důraz klade na dodržování environmentálních, sociálních a správních kritérií ESG (Environmental, Social and Governance). Například více než 95 procent olova využitého při procesu výroby startovacích baterií a baterií pro palubní sítě se recykluje a až 80 procent recyklovaného polypropylenu se využije na nádoby baterií. Kromě toho se kyselina sírová získaná z použitých baterií zpracovává na síran sodný, který se opět používá k výrobě pracích prášků a skla. A v neposlední řadě, úsilí o maximální udržitelnost se zřetelně prolíná celým výrobním procesem.

Průkopník v oblasti startovacích baterií

Jakožto průkopnická společnost v oblasti inovativních startovacích baterií, které snižují emise CO2, dodává Banner již desítky let výrobcům a dovozcům aut startovací baterie do aut se spalovacím motorem. V současnosti je 95 procent, tedy naprostá většina, těchto vozů vybaveno systémy start-stop. Na trhu převažují dva typy technologií, jednak baterie AGM pro automobily v segmentu E, které mají nejvyšší energetické požadavky, a dále baterie EFB pro vozidla v segmentu B a C s vysokou energetickou náročností, ale jednoduššími systémy start-stop.

Startovací baterie a baterie pro palubní sítě značky Banner

Komplexní sortiment příslušenství pro dlouhou životnost baterií

Společnost Banner dodává rovněž komplexní nabídku příslušenství, které zajišťuje delší životnost baterií. Na jaře rozšířila skupina Banner tento program o nabíječku Accucharger 12 V, 15 A / 24 V, 7,5 A a Accucharger 12 V, 25 A / 24 V, 12,5 A, což jsou profesionální zařízení pro nabíjení a údržbu autobaterií. Jedná se o specializované dvounapěťové nabíječky, které patří k nové generaci plně automatizovaných produktů s regulací napětí. Dvě nové nabíječky Accucharger jsou určené pro všechny 12V a 24V baterie a dokážou rozeznat a adekvátně nabít také lithium-iontové baterie (LiFePO4) s integrovaným systémem řízení baterií (BMS).

Investice do výrobní oblasti

V uplynulém hospodářském roce dosáhla společnost Banner celkového obratu ve výši 302 milionů eur a zopakovala tak výsledek z předchozího roku. Tento vývoj je třeba vnímat v kontextu náročné situace na trhu. Banner očekává, že více než 90 procent elektroaut bude nadále využívat 12V baterie pro palubní sítě vycházející z osvědčené technologie olověných baterií. Tento specialista na baterie dokonce předpovídá další růst trhu s olověnými bateriemi o jedno až dvě procenta ročně během následujících deseti let.

V uplynulých třech letech skupina Banner investovala vice než 25 milionů eur do rozvoje firemní centrály v Leondingu poblíž Lince v Horním Rakousku. Hlavním cílem bylo a nadále je rozšíření výrobních kapacit a modernizace administrativní budovy. Investice do digitalizace a zlepšování procesů zajišťují, aby podnik obstál i v budoucnu. Společnosti sdružené do skupiny Banner momentálně zaměstnávají celkem 750 pracovníků v celé Evropě.

„Naše motivované prodejní týmy se těší nejen na to, že vás přivítají u prezentace Banner na veletrhu Automechanika, ale že vám také představí naše nejnovější inovace,“ shrnuje Andreas Bawart.

Andreas Bawart, obchodní ředitel skupiny Banner

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!