Konec PureTech: Peugeot přestává tento název používat

9. září 2024, 16:26

Od 1. září 2024 Peugeot, Citroen a DS upouští od používání názvu PureTech pro své zážehové motory a hybridní systémy. Je to odpověď na problémy, které měl motor po celou dobu své existence?

Toto je „konec“ PureTech. Jak se budou motory PSA jmenovat?

Peugeot upustil od současného názvu svých zážehových motorů a hybridních systémů. Od 1. září již název „PureTech“ neexistuje. Citroen a DS jdou ve stopách tohoto výrobce se lvem na kapotě.

Jaký bude nový název? Nic složitého. Peugeot se zaměřil na charakterizaci motorů pouze podle výkonu. To, co bylo nazýváno „PureTech (130 HP)“ bude nyní v katalogu označeno jako „130 HP“. V případě hybridních systémů bude k výkonu přidán hybridní typ, například: „Hybrid 100“ nebo jednoduše „Mild hybrid“.

Kde se tato myšlenka vzala?

Důvodem takové „revoluce“ v pojmenování je samozřejmě pověst PureTech. Motor měl různé vážné problémy, které zákazníci této značky pocítili. Odklonem od názvu „PureTech“ Peugeot představil četná vylepšení. Byla přepracována konstrukce, byl zaveden rozvodový řetěz a asi 40 % součástek motoru je zcela nových. To má vliv na jeho životnost a provoz.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!