Automechanika: Společnost Wolf Oil Corporation se soustředí na udržitelnost

16. září 2024, 17:00

Wolf Oil Corporation představila na veletrhu Automechanika své nové poslání a vizi, které mají inspirovat a řídit její budoucí úsilí. Ty zahrnují ambice společnosti vyrábět a dodávat inovativní produkty a služby, které zlepšují výkonnost a splňují nejvyšší standardy kvality – to vše s péčí o lidi a planetu.

Inženýři a specialisté společnosti Wolf Oil Corporation prostřednictvím svého vlastního výzkumného a vývojového týmu neustále vyvíjejí nová řešení, která splňují nové požadavky trhu. To zahrnuje rozšiřující se řadu maziv a kapalin speciálně vyvinutých pro elektromobily a hybridy, ekologická maziva a inovace z hlediska udržitelného balení. V rámci svého závazku k udržitelné mobilitě nabízí společnost také vysoce výkonná závodní maziva formulovaná na bázi rafinovaných základových olejů.

Partnerství se společností Four Motors

Od roku 2020 se společnost Wolf Oil Corporation zavázala k podpoře udržitelnosti v odvětví motorsportu prostřednictvím trvalého partnerství se společností Four Motors, průkopnickým závodním týmem, který se věnuje snižování emisí CO2. V průběhu let tato spolupráce fungovala jako testovací laboratoř v reálném světě, která společnosti umožnila vyvíjet a zdokonalovat udržitelnější maziva a zároveň zajistit kompatibilitu s nejmodernějšími udržitelnými palivy. To ukázalo potenciál pro souběh udržitelnosti a maximálního výkonu.

Partnerství se společnostmi Four Motors a Porsche umožnilo společnosti Wolf Oil Corporation testovat a ověřovat rafinované základové oleje v extrémních podmínkách vytrvalostních závodů a prokázalo, že udržitelnost a maximální výkon mohou jít skutečně ruku v ruce. Tato spolupráce byla zásadní pro prokázání toho, že závodní maziva mohou splňovat přísné požadavky při závodech a zároveň podporovat udržitelné postupy. Produkty vyvinuté v rámci tohoto partnerství jsou navíc kompatibilní s palivem e-fuel E20, přičemž společnost Four Motors nadále slouží jako hlavní testovací laboratoř pro tato inovativní řešení.

Iniciativy v oblasti udržitelnosti

Jádrem snižování emisí je získávání energie a její efektivita a oběhové hospodářství. Od roku 2023 pochází veškerá elektřina nakupovaná společností Wolf Oil Corporation z obnovitelných zdrojů. Tím se výrazně snížila CO2 stopa jejího výrobního závodu. Pro další zvýšení soběstačnosti společnost investovala do solární instalace o výkonu 1,1 MW, která celoročně pokrývá až 20 % energetické potřeby společnosti.

Stejně jako u energie je dalším základním kamenem udržitelných postupů nakládání s odpady. Společnost Wolf Oil Corporation provedla technická zlepšení, aby snížila množství zbytků produktu v nádržích a výrobních systémech. Společnost také spolupracuje se svým dodavatelem na recyklaci materiálu etiket, čímž snížila množství zbytkového odpadu o více než 40 procent. Kromě toho se na pracovišti snižuje množství PET odpadu díky instalacím SIPWELL a opakovaně použitelným lahvím.

Udržitelné produkty

Společnost Wolf je průkopníkem v oblasti maziv a kapalin pro nové technologie pohonných jednotek. Společnost rychle přišla na trh s produkty specifickými pro hybridní pohony v roce 2021 a brzy poté uvedla na trh řadu specifickou pro elektromobily v roce 2023. Každá řada obsahuje celou paletu specializovaných produktů přizpůsobených tak, aby maximalizovaly účinnost a životnost hybridních a elektrických vozidel. V letošním roce společnost rovněž uvedla na trh nové chladicí kapaliny, které jsou bezpečnější pro lidi i životní prostředí a jsou v souladu s nejnovější legislativou EU, a přišla s řadou bezvodých vápenatých maziv.

Philippe Verellen, generální ředitel společnosti Wolf Oil Corporation, k tomu uvedl: „Jsme odhodláni zlepšovat udržitelnost našich výrobků i procesů a přinášet řešení, která jsou lepší pro lidi, komunity i životní prostředí. Ať už spolupracujeme s partnery z motoristického sportu, jako je Four Motors, na vytváření udržitelných vysoce výkonných maziv, nebo snižujeme množství odpadu v našem závodě na výrobu směsí, udržitelnost je hnací silou našeho poslání dodávat řešení pro svět v pohybu.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!