Společnost ZF, průkopník v oboru elektrických parkovacích brzd, překonala hranici 250 milionů kusů

14. října 2024, 13:49

Společnost ZF, světový lídr v oblasti brzdových systémů, dosáhla pozoruhodného milníku: vyrobila 250 milionů kusů elektrických parkovacích brzd (EPB). Tento úspěch upevňuje pozici společnosti ZF na špici v oboru a stává se první společností, která dosáhla tohoto významného čísla, přičemž si zachovává svůj závazek zvyšovat celkovou výkonnost brzdového systému a bezpečnost a pohodlí řidiče.

Elektronická parkovací brzda má schopnost zlepšit spotřebu paliva snížením hmotnosti brzdového systému. Kromě toho představuje významný krok v elektrifikaci mechanických systémů a při integraci s dalšími systémy vozidla umožňuje využívat pokročilé funkce. Systém EPB rovněž zvyšuje bezpečnost řidiče tím, že umožňuje nouzové zastavení obou kol a pohodlnou aktivaci pouhým stisknutím tlačítka.

Systém EPB neslouží pouze k parkování – je plně integrován do brzdového systému. Je vybaven dynamickým ovládáním a snímáním opotřebení brzdových destiček, přičemž minimalizuje degradaci spojenou s tradičními mechanickými systémy.

Společnost ZF jako lídr v oboru brzdové techniky nabízí celou řadu řešení parkovací brzdy včetně integrované parkovací brzdy až po kompletní systémy EPB. A s více než třemi miliardami prodaných brzdových dílů za více než 50 let zůstává společnost ZF i nadále na špici inovací a zároveň nabízí nejkomplexnější portfolio čistě elektronicky řízených systémů řízení, brzd a tlumení pro softwarově definovaná vozidla.

„S přechodem k pokročilé bezpečnosti, automatizovanému řízení a elektrifikaci vozidel hrají brzdové systémy i nadále klíčovou roli,“ řekl Danny Milot, senior viceprezident pro brzdovou techniku. „Společnost ZF si udrží svou vedoucí pozici a bude i nadále neúnavně usilovat o inovace a zároveň stanovovat nové standardy pro automobilový průmysl.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!