Společnost Continental mění svoji strukturu

30. července 2018, 11:39

Představenstvo společnosti Continental se rozhodlo pro jednu z největších změn v organizační struktuře v dějinách společnosti. V nové struktuře holdingu bude společnost Continental AG zastřešovat tři obchodní jednotky.

Rozhodnutí představenstva předpokládá vytvoření holdingové společnosti Continental AG pod novou zastřešující značkou „Continental Group“. Tuto značku budou tvořit tři obchodní jednotky – „Continental Rubber“, „Continental Automotive“ a „Powertrain“. Struktura odpovědností a nové názvy se začnou používat od roku 2020.

Centrála společnosti Continental

Tyto nové obchodní jednotky budou vytvářeny postupně, případně podle potřeby přizpůsobovány. Tato změna musí být schválena dozorčí radou společnosti Continental AG, stejně jako i transformace stávající divize Powertrain na novou samostatnou společnost s vlastním vedením, a to do začátku roku 2019. Její částečný vstup na burzu bude možný od poloviny roku 2019.

Do roku 2020 navíc dojde k reorganizaci dosavadních divizí Chassis & Safety a Interior. Z těchto divizí vzniknou dvě podnikové oblasti s novými označeními „Autonomous Driving Technologies“ a „Vehicle Networking Technologies“, jejichž obchodní výsledky budou vykazovány v jednotce Continental Automotive. Obě nové podnikové oblasti budou podporovány nově vytvořeným centrálním Automotive oddělením výzkumu a vývoje.

Obě stávající divize Pneumatiky (s budoucím označením „Tire Technologies“) a ContiTech si ponechají svou nezávislou organizační strukturu. Jejich obchodní výsledky budou vykazovány v budoucí jednotce Continental Rubber.

Dr. Elmar Degenhart, předseda představenstva společnosti Continental

„Pro Continental je to opravdu historický den. Vydali jsme se do budoucnosti mobility na plný plyn. Jsme prokazatelně připraveni a schopni provést tyto změny, je to naše velká konkurenční výhoda, kterou chceme naplno využít. S novým uspořádáním bude náš podnik mnohem více flexibilní a agilní. Spojení hodnot a výkonu Continentalu nás posiluje a díky tomu lépe čelíme přicházejícím výzvám a zůstáváme konkurenceschopní. Stále trváme na výjimečných průkopnických a inovativních výkonech. Tímto přístupem otevíráme nové perspektivní možnosti pro naše zákazníky, zaměstnance, investory a všechny ostatní partnery“, řekl ve středu v Hannoveru Dr. Elmar Degenhart, předseda představenstva společnosti Continental.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!