Repasování je cesta vpřed

13. května 2024, 14:44

Repasování je klíčovým prvkem strategie společnosti Valeo již více než 40 let. Společnost klade důraz na udržitelnost, trvanlivost a nápaditost a snaží se uspokojovat potřeby trhu tím, že distributorům a autoservisům poskytuje ty nejlepší možné produkty.

Proces repasování Valeo

40 let repasování ve společnosti Valeo

Ročně společnost Valeo továrně repasuje více než 1 milion výrobků, přičemž cílem je do roku 2030 tento počet zdvojnásobit. Společně s FTE tvoří Valeo silné portfolio, dvě silné značky s více než 8 000 položkami repasovaných výrobků.

Produktové řady Valeo & FTE

Startéry a alternátory bezesporu představují jeden z nejdůležitějších segmentů v portfoliu Valeo Reman. Zahrnují dvě produktové řady:

  • Řada Re-Gen (s kaucí za starý díl) – 2 200 referencí, které pokrývají 90 % evropského vozového parku.
  • Řada Core-Flex Reman (bez kauce za starý díl) zahrnující 500 čísel náhradních dílů.

V oblasti startérů a alternátorů je společnost Valeo v Evropě lídrem v oblasti OEM i OES.

Další v pořadí jsou brzdové třmeny. Společnost Valeo nabízí celkem 2 554 referencí, což představuje 91 % poptávky evropského vozového parku. Tyto výrobky se vyrábějí ve dvou továrnách s certifikací O.E., které zaměstnávají jeden tým specializovaný na brzdové třmeny. Valeo nabízí kompletní sortiment dílů brzdových systémů, který zahrnuje více než 12 000 položek.

Spojky pro užitková vozidla byly historicky jedním z prvních produktů repasovaných společností Valeo. V současné době čítá tento segment 160 spojkových sad s téměř dokonalým 93% pokrytím evropského trhu. Společnost Valeo je významným výrobcem OEM systémů přenosu výkonu pro užitková vozidla s továrnou ve francouzském Amiensu.

Kompresory klimatizace s 234 čísly dílů z řady Re-Gen a 99 referencemi z řady Core-Flex pokrývají 70 % poptávky evropského vozového parku.

Stejně dobré jako nové výrobky

Výhody repasování jsou četné a rozmanité:

  • Repasované díly jsou stejně kvalitní jako zcela nové výrobky. Například na repasované spojky Valeo pro užitková vozidla se po celé Evropě vztahuje dvouletá záruka s neomezeným počtem najetých kilometrů. To není radno přehlížet – repasovaná spojka poskytuje naprosto stejné funkční vlastnosti jako spojka zcela nová.
  • Repasování výrazně snižuje spotřebu nových surovin a pomáhá šetřit přírodní zdroje. Udržitelnost je v popředí zájmu společnosti Valeo a je nedílnou součástí její strategie: “I Care 4 the Planet“.
  • Nákup repasovaných výrobků je v souladu s myšlenkou ekonomiky uzavřeného cyklu, jejímž cílem je snížit množství odpadu prodloužením životnosti stávajících výrobků namísto neustálé výroby nových.
  • Když k tomu připočteme skutečnost, že repasované výrobky Valeo jsou levnější než nové výrobky, je použití repasovaných výrobků jasnou volbou. Významné úspory jsou možné jak pro spotřebitele, tak pro společnosti, které se rozhodnou pro značku Valeo.

Společnost Valeo je odhodlána zajistit, aby její aktivity na aftermarketu byly co nejudržitelnější, a repasování zůstává klíčovou součástí tohoto úsilí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!