Automechanika 2024: DENSO představuje rozmanitost svých iniciativ, inovací a technologií

2. září 2024, 15:53

Společnost DENSO, výrobce originálních dílů a dodavatel systémů, bude prezentovat své produkty, inovace a iniciativy na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu, kde bude zastoupena svou evropskou prodejní divizí DENSO Aftermarket.

Stánek DENSO bude umístěn v hale 2.0 (Festhalle) – stánek C91.

Automechanika 2024 - stánek Denso

75 let působení společnosti

Od založení v Japonsku po globální růst – DENSO bude oslavovat svou bohatou historii a silnou značku. Stánek připomene 75 let závazku k průkopnickým inovacím, včetně vynálezu QR kódu v roce 1994 a mnoha světových novinek v oblasti Automotive např. zapalování, startérů, alternátorů a tepelných systémů.

Know-how zakotvené v originálních dílech

Ačkoliv mezi hlavní specializace DENSO patří vývoj a inovace dieselové technologie a revoluce v oblasti zapalovacích svíček, společnost také zásadně změnila oblast klimatizačních systémů (AC). Příkladem je systém HVAC (vytápění, ventilace a klimatizace) vyvinutý společností DENSO, který je schopen regulovat teplotu vzduchu ve třech různých zónách interiéru a zároveň snižovat spotřebu paliva při zapnuté klimatizaci. Hlavním tématem veletržní prezentace bude odborné know-how DENSO v oblasti klimatizace a tepelných systémů, přičemž na stánku DENSO budou k vidění všechny produktové skupiny společnosti.

Více než jen automobilový průmysl

Závazek společnosti aktivně přispívat k lepšímu globálnímu a společenskému blahobytu bude připomenut prostřednictvím několika dosavadních úspěchů společnosti v oblasti ochrany životního prostředí, bezpečnosti a inovací mimo automobilový průmysl.

Robotika DENSO

Během veletrhu DENSO rovněž předvede své odborné znalosti v oblasti robotiky prostřednictvím intuitivního robota, který se utká s návštěvníky ve hře piškorky.

Udržitelnost a CO2 neutralita

Společnost na svém stánku bude také prezentovat různé iniciativy zaměřené na dosažení CO2 neutrality do roku 2035 a celé její dodavatelské sítě do roku 2050. Mezi tyto iniciativy patří například:

  • spolupráce se skupinou Certhon s cílem nabídnout zemědělské produkty a řešení pro zahradnictví. Patří sem „Artemy“, inovativní robot, který dokáže plně automaticky vykonávat řadu úkolů například při sklizni cherry rajčat.
  • klimatizační kostka Last-Mile (LMCC), bezemisní logistické řešení pro doručování teplotně citlivého zboží po městských centrech a v rušném městské prostředí.
  • společné úsilí společností DENSO, DENSO Fukushima a Toyota Motor Corporation v oblasti výroby zeleného vodíku, což je důležitý krok na cestě k dosažení uhlíkové neutrality výrobních závodů.

Tým české kanceláře DENSO Aftermarket v Praze Vás srdečně zve k účasti na této události, která se koná již od úterý 10. září 2024. Více informací najdete na stránkách firmy DENSO.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!