Pamatujte na filtry LPG

27. července 2017, 12:24

Znečištěný filtr LPG nekvalitním palivem je jedním z nejběžnějších, ale zároveň nejvíce bagatelizovaný důvod potíží u vozů na plynový pohon.

Filtry LPG Certools

Pravidelná výměna plynových filtrů je jedním z nejdůležitějších servisních činností spojených s LPG. Je třeba mít na paměti, že se používají dva typy filtrů: kapalné a plynné fáze.

Kvalita plynu tankovaného do vozidel na LPG může být velmi rozdílná, přitom na ní záleží funkčnost celého systému. Proto je velmi důležité mít na paměti kontrolu stupně znečištění filtru podle doporučení výrobce. Obvykle se kontrola provádí po ujetí 10.000 -15.000 km nebo po 12 měsících.

Nesprávná výměna filtrů LPG může vést ke zhoršené práci motoru, např. kolísání otáček, nedostatek dynamiky, snížený výkon. Jízda s příliš zanesenými filtry může způsobit poškození mnohem dražších komponentů systému, např. reduktoru nebo vstřikovače. Tyto díly jsou ve skutečnosti extrémně citlivé na ropné látky obsažené v plynu.

Výměna filtrů by se měla provádět ve specializovaném servisu s odpovídajícími certifikáty, protože pak je předpoklad, že systém bude fungovat tak, jak má. Navíc jsou tyto dílny vybaveny přístroji, např. detektorem plynu nebo analyzátorem spalin, které by měly zajistit bezpečnost při jízdě.

V nabídce společnosti Inter Cars se již brzy objeví produkty LPG Certools. Dostupné budou jednak jednorázové filtry, tak vícenásobně použitelné filtry s vyměnitelnou vložkou.

Související články

Náhradní díly značky MEYLE nově v sortimentu Inter Cars
Náhradní díly značky MEYLE nově v sortimentu Inter Cars

Inter Cars nyní nově nabízí náhradní díly MEYLE . Skladem mají více než 2.500 podvozkových dílů řady OE (standardní OE kvalita) i HD (vyšší než OE kvalita). Nabídku plánují postupně rozšiřovat o další díly a produktové skupiny.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!