Luxusní, nové designy litých kol AEZ a DOTZ

2. března 2020, 14:33

Firma ALCAR začala rok 2020 designovou ofenzívou svých prémiových značek AEZ, DOTZ a DEZENT. Šest zcela nových designů v celkem jedenácti barevných variantách nabízí automobilovým fanouškům spoustu možností, jak si svůj vůz v letošním roce vylepšit a zároveň vyladit k obrazu svému.

Nové designy jsou homologované pro kompletní spektrum automobilů od těch malých až po prémiové luxusní modely. Pro mnoho vozů jsou novinky schváleny ECE homologací v originálním rozměru, což znamená, že kola není třeba dodatečně zapisovat do technického průkazu vozidla. Další výhodou je použití originálních šroubů a matic a ve většině případů také možnost vložení originální středové krytky. Motoristům tato pozitiva nabízí chytrou alternativu k mnohdy dražším kolům, která nabízí výrobce automobilu.

Skvělým pomocníkem při výběru kol je unikátní ALCAR 3D konfigurátor kol na www.alcar.cz. Ten zobrazuje v realistické fotografické kvalitě kompletní nabídku litých kol z produkce ALCARu na modelech všech běžně prodávaných automobilů. Co je důležité, zobrazuje pouze ty kombinace, které mají potřebnou homologaci pro provoz na veřejných komunikacích v ČR. Návštěvník konfigurátoru tak na jednom místě získá všechny potřebné informace o schválených kolech, pneumatikách i systémech pro měření tlaku v pneumatikách.

Novinky značky AEZ

Novinka AEZ Kaiman je dostupná v rozměrech od 17 do 20 palců a svým čistým sebevědomým designem skvěle padne modelům vyšší střední třídy. Varianta s lakováním s titanovým leskem působí nekompromisně, zatímco matně grafitové lakování s leštěnou čelní plochou dodává kolu jemnost a sportovní eleganci. ECE homologace je k dispozici například pro modely BMW řady 3, 4 a 5, Audi A4 a A6, Škoda Superb, VW Passat, Opel Insignia a další.

Novinka AEZ Kaiman

Druhá novinka značky AEZ, design North, je šitá na míru speciálně pro automobily značky Volvo. Tento moderní design s dvojitými paprsky byl vyvinutý pro populární automobily značky Volvo, jakými jsou například XC40 a XC60, V90 Cross Country, V60 a V40 nebo pro limuzíny S90 a S60. AEZ North je dostupný ve dvou barevných provedeních v rozměrech od 18 do 21 palců a na většinu modelů je k dispozici v originálních rozměrech s ECE homologací bez nutnosti dodatečného zápisu do technického průkazu vozidla.

Novinky značky DOTZ

V novém designu DOTZ Suzuka se protíná špičkový design s maximálním výkonem. Sportovně elegantní design Suzuka je dostupný v široké škále aplikací ve variantě s černým lakem a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. V rozměrech od 18 do 20 palců si tímto designem mohou zkrášlit vůz například majitelé Audi A3 až A7 včetně modelů S a RS, BMW řady 3 až 6 včetně modelů M, Mercedesu od E třídy až po S třídu a mnoha dalších.

DOTZ Suzuka

Nový agresivní sportovní design s dvojitými paprsky DOTZ Interlagos zaujme svým moderním designem ve tvaru hvězdy. Interlagos představuje nový expresivnější designový výraz značky DOTZ. Dostupný je s lakováním s titanovým leskem a v kombinací grafitového laku s leštěnou čelní plochou. Optimalizace jeho hmotnosti zlepšuje jízdní vlastnosti vozu, zatímco ECE homologace umožňuje co nejjednodušší použití bez další administrativy nepříklad u vozů VW Polo a Golf, Audi A3, Škoda Octavia, Seat Leon a Toledo, Mercedes A a B třídy a dalších.

Poslední novinkou značky DOTZ je hmotnostně optimalizovaný design určený pro malé vozy. DOTZ LimeRock je k dispozici výhradně ve 4-děrovém provedení a jeho ECE homologaci mohou využít například majitelé vozů FIAT 500, Opel Corsa, Ford Fiesta a Fiesta ST, Renault Clio, Citroen C3 a DS3. Zkrátka elegantní řešení DOTZ pro chytrý tuning!

Novinky značky DEZENT

DEZENT obohacuje svou nabídku atraktivní černoleštěnou verzí designu TA dark, která nabízí nabízí odolný a dynamický design pro vozy SUV v rozměrech od 16 do 20 palců. Sofistikované dvojité paprsky DEZENT TA dark zvýrazní siluety moderních SUV, jakými jsou například Volvo XC 40 a XC 60, Audi Q2, Q3 a Audi Q5, BMW X3, Toyota RAV-4 nebo Honda CRV, pro které je kolo k dispozici s ECE homologací. Ani majitelé dalších automobilů si však nemusí zoufat, protože DEZENT TA dark je schválen například i pro vozy Škoda Karoq a Kodiaq, Kia Sportage nebo Hyundai Santa Fe.

DEZENT TA dark

Všechna litá, ocelová i hybridní kola z produkce ALCARu, jsou i nadále vždy na čelní straně označena značkou „KBA“ nebo E v kroužku s číslem schválení XXXXX. Samozřejmostí je, v případě potřeby zápisu nového rozměru kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla, vystavení Typového listu, který jediný tento zápis snadno umožňuje. ALCAR také poskytuje na celý sortiment litých kol značek AEZ, DOTZ a DEZENT tříletou záruku.

ALCAR BOHEMIA dodává kompletní kola na nové vozy všech tříd

ALCAR BOHEMIA aktuálně dodává kompletní kola na nové vozy všech kategorií, například Audi Q7 a Q8, Volkswagen Transporter 6, Hyundai Tucson, Kona a i30, Toyota Corolla a RAV4 a mnohé další. Kompletní kola si obchodní partneři ALCARu mohou objednat s pneumatikou zcela dle svého výběru včetně senzorů TPMS. Jednou ze značek pneumatik, kterou jim ALCAR BOHEMIA může nabídnout za zajímavých podmínek je značka Falken, kterou ALCAR do České republiky oficiálně dováží.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!