ELIT rozšířil sortiment o kryty hlavy válců a těsnění ET Engineteam

29. června 2020, 15:55

V mnoha moderních čtyřdobých motorech obsahuje kryt hlavy válců horní ovládací prvky řídicí jednotky motoru a ventily ve ventilaci klikové skříně se všemi periferními zařízeními. Jeho funkcí je zabraňovat úniku maziv do okolního prostředí. Dále chrání motor před nečistotami nebo jinými cizími předměty. Nově je naleznete v nabídce firmy ELIT pod značkou ET Engineteam.

Produkty ET EngineteamPři prvním pohledu pod kapotu automobilu narazíte právě na horní kryt motoru. Ten se při opravách motorů většinou použije původní, kdy se často vymění jen těsnění. Někdy je však jeho technický stav natolik vážný a neodpovídající, že je nutné vyměnit i kryt samotný.  Nově najdete v sortimentu od ET Engineteam nejvíce poptávané reference s výhledem dalšího rozšiřování.

Servisní tip pro výměnu krytů hlavy válců

Projevy:

  • těsnění prosakuje: z vozidla uniká olej
  • pach oleje za chodu
  • zablokované ventily: trhavý chod motoru, v extrémních případech se rozsvítí kontrolka motoru, dokud nedojde k poškození motoru

Příčiny:

  • Většinou s vysokým počtem najetých kilometrů může dojít ke vzniku následujících problémů:
  • těsnění pozbývají svou funkci a musí být vyměněna
  • integrované ventily pro ventilaci klikové skříně se často zanášejí
  • poškození držáků na krytech hlavy válců z důvodu nesprávné montáže a někdy
    i v důsledku opotřebení materiálu

Těsnění ET Engineteam

Dalším významným přírůstkem do rodiny ET Engineteam je těsnění motoru. K dispozici jsou jak samotná těsnění, tak praktické sady těsnění hlavy válců. Vybrané položky jsou pak k dispozici ve verzi bez šroubů hlavy válců anebo s nimi. Skladem najdete několik desítek nových položek s výhledem dalšího rozšiřování. Těsnění je vyráběné mimo jiné i v továrně, která disponuje certifikací ISO 16949, která jej opravňuje vyrábět a dodávat do originálního vybavení.

Velkou výhodou sad těsnění je zobrazení přesného obsahu, kde zákazník vidí na první pohled detail a nemusí mít pochyby o kompletnosti sady. Ne všichni výrobci těsnění vizuální obsah sad takto detailně zobrazují.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!