APM Automotive & Stahlgruber: adaptivní LED světlomety Hella jako novinka v sortimentu

26. dubna 2021, 8:41

APM Automotive & Stahlgruber rozšiřují sortiment o adaptivní LED světlomety Hella i s laserovým zdrojem světla pro vozy BMW. Tato technologie neoslňuje jiné účastníky provozu, ale stále osvětluje většinu prostoru před vozidlem bez nutnosti přepínání světel na dálková a tlumená. Tím výrazně přispívá k bezpečnosti posádky a zvyšování bezpečnosti silničního provozu.

Hella Matrix LED světlomet

Hella – Matrix LED světlomety

Modul LED Matrix umožňuje funkce dynamického osvětlení

Světelné podpisy významně přispívají k vnějšímu vzhledu vozidla. Například úzké světlomety podporují dynamický a sportovní dojem. S ohledem na tuto skutečnost integrovala společnost HELLA základní světlomety s moduly Bi-LED do nejnovější modelové generace BMW řady 5. Tato světla mají denní světla ve tvaru písmene „U“. Adaptivní LED světlomety mají naopak denní světlo ve tvaru písmene „L“. Pro tuto variantu vyvinula HELLA modul LED Matrix s dvanácti kanály, který umožňuje funkce dynamického světla.

Přesné rozložení světla a dálková světla bez oslnění

Individuálně ovladatelné LED Matrix prvky produkují extrémně přesné a vysoce variabilní rozložení světla pro osvětlení vozovky a zajišťují tak lepší viditelnost ve tmě. Jako další funkce umožňuje konstrukce světlometu s LED Matrix technologií také zakrývání souběžně jedoucích nebo protijedoucích vozidel. To lze ovládat pomocí asistenta dálkových světel bez oslnění (BMW Selective Beam). V tomto režimu poskytují světlomety řidiči dálková světla, i když jsou ostatní vozidla v dosahu osvětlení světlometů. Ve zlomcích sekundy jsou tato vozidla zakryta.

Prémiové vybavení s laserovým zdrojem světla

U varianty s laserovým světlem integrovala společnost HELLA kromě modulu LED Matrix do světlometu také dynamický laser. Tato technologie je aktivní i u tlumených segmentů a poté rozšiřuje oblast již osvětlenou potkávacími světly. Tímto způsobem podporuje typický rozsah osvětlení potkávacích světel a stále snižuje oslnění ostatních účastníků silničního provozu. Charakteristický modrý designový prvek ve světlometu identifikuje prémiové vybavení s laserovým zdrojem světla. U adaptivních LED světlometů i u laserových světlometů jsou ukazatele směru nedílnou součástí světel denního svícení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!