Firma WM SE přebírá stoprocentní podíl akcií ve skupině MTS

30. května 2022, 16:29

Skupina MTS byla dosud většinově vlastněna dceřinou společností Deutsche Bahn Schenker AG a dalšími akcionáři, kteří v roce 2015 vložili své akcie do Deutsche Bahn v souladu se smlouvou o koupi akcií při fúzi se společností Intertec. Transakce ještě podléhá schválení antimonopolními úřady a federálními ministerstvy ve Spolkové republice Německo, dále ještě usnesením výborů společnosti Deutsche Bahn AG.

„Silné portfolio služeb a značek skupiny MTS přispívá k další diverzifikaci a internacionalizaci skupiny WM. Těšíme se na partnerství a srdečně vítáme tým MTS,“ řekl Bastian Müller, předseda dozorčí rady WM SE, mateřské společnosti WM Autodíly, spol. s r.o.

Nákupem budou využity rozšířené kompetence v obchodní a logistické síti s cílem dlouhodobě podporovat pozitivní rozvoj skupiny MTS, přičemž společnost bude nadále jednat samostatně a s dosavadní úrovní kvality služeb na trhu.

Skupina společností MTS disponuje silnou mezinárodní sítí výrobců a dodavatelů, obsluhuje sortiment z oblasti autodoplňků, autokosmetiky, jízdních kol a cyklodoplňků, elektroinstalačního materiálu a pracovních oděvů.

Se značkami NIGRIN & Cartrend v automobilovém sektoru, FISCHER v cyklistickém sektoru a UNITEC v elektrotechnickém sektoru se portfolio skupiny MTS těší důvěře zákazníků a obchodních partnerů již mnoho let.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!