Vrchařský šampion Marek Rybníček připravuje auto na novou sezónu

14. prosince 2018, 11:20

Letošní sezóna závodů automobilů do vrchu byla pro Marka Rybníčka velmi úspěšná. Vyjezdil si titul vrchařského mistra, uspěl na slavných závodech Ecce Homo Šternberk i Dobšinský kopec a neztratil se ani mezi evropskou špičkou. Hrdým partnerem Marka Rybníčka, který již brzy představí nový závodní vůz pro příští sezonu, je síť nezávislých servisů ProfiAuto.

Ford Fiesta WRC EVO

 „S vozem Ford Fiesta WRC EVO jsem startoval celé tři roky, bylo to celkem 28 závodních víkendů a jenom 2x jsem nedojel. Už se těším na to, kdy všem příznivcům závodů aut do vrchu budu moci představit nový vůz, se kterým budu startovat v nadcházející sezóně 2019,“ řekl Marek Rybníček. A jak on sám hodnotí celou sezónu? „Byla pro mě zcela určitě úspěšná, a to jak v hodnocení domácího mistrovství, tak i evropských závodů. Třetí místo v absolutním pořadí Mistrovství České republiky, titul mistra České republiky v závodech automobilů do vrchu v Divizi 2 a vítězství ve třídě siluet E2SH jsou parádní výsledky, které se mě letos povedly a jsem se sezónou nadmíru spokojený.“

Velikonoční sobota byla dnem, kdy odstartovalo Mistrovství České republiky závodů automobilů do vrchu – II. GMS HILLCLIMB PROLOG 2018. Na části Masarykova okruhu v Brně Marek Rybníček poprvé představil svou závodní Fiestu oděnou do nových bojových barev. Zůstal jí věrný po celou sezónu, kdy absolvoval kompletní Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu, jehož součástí jsou závody v České republice a na Slovensku, Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, jehož součástí byly i závody MMČR a samostatný závod v Rechbergu v Rakousku.

Koncem července se kompletní evropská špička vydala na závodní víkend do Dobšiné na Slovensku. Dobšinská trať je synonymem pro rychlost, protože se v jejím profilu nachází asi nejdelší přímý úsek celého šampionátu mistrovství Evropy. Už tréninkový den ukázal, že pro dobrý výsledek budou jezdci muset zajet svá maxima. A to se nakonec povedlo, vítězství na letošním Dobšinském kopci vybojoval Marek Rybníček ve třídě nejsilnějších cestovních vozů E2-SH do 6500 ccm, a to jak v evropském, tak národním závodě a byl nejrychlejším evropským jezdcem s cestovním vozem.

Marek Rybníček

Na konci letních prázdnin zamířil český šampionát do Ústí nad Orlicí a odtud odjížděl Marek Rybníček nejspokojenější. Už tři závody před koncem letošního seriálu Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu obhájil loňský titul mistra republiky v Divizi 2, Skupině E2-SH a Třídě nad 3.000 ccm. Titul mohl prakticky slavit už po sobotním závodě Ústecké 21. Předposlední podnik letošního seriálu se jel na krátké verzi trati Ecce Homo ve Šternberku a pro Marka měl příchuť nostalgie. Tímto závodem se loučil se siluetou vozu Ford Fiesta WRC EVO. Loučení to bylo díky skvělým výsledkům důstojné.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!