MARKETPARTS.COM – globální marketplace B2B pro výrobce a distributory náhradních dílů oficiálně zahájil provoz

3. února 2020, 12:28

Několik měsíců po představení projektu na veletrhu Equip Auto v Paříži zahájil portál Marketparts.com oficiálně svou činnost. Od této chvíle mají výrobci a distributoři autodílů přístup k první prodejní platformě B2B tohoto typu.

Spuštění platformy předcházel více než rok výzkumu a vývoje. Projekt také získal podporu od zahraničních investorů (TVS Automobile Solutions, Indie a Autonative, UK) ve výši 3 miliony EUR.

MARKETPARTS.COM

Inovativní, jedinečné řešení v automobilovém průmyslu

Zakladatelem platformy Marketparts.com je Christophe Riberolle, který je bývalým ředitelem mezinárodního rozvoje společnosti Mister Auto.

Marketparts.com nabízí svým uživatelům dva druhy služeb:

  • Globální dodavatelská platforma pro všechny typy prodejců: tradiční distributory, maloobchodní prodejny a internetové společnosti (pure players).
  • Prodejní platforma s možností snižování zásob pro výrobce a distributory autodílů.

Marketparts.com je řešení, které umožňuje okamžitě prodat díly za nejlepších podmínek. Platforma byla vybavena vyhledávacím modulem, který umožňuje zpracování až 2.000 referencí současně, čímž se nemohou pochlubit žádné jiné platformy vyhledávající pouze položku po položce.

Díky několika milionům referencí poskytuje platforma Marketparts.com přístup k nejširší nabídce dílů dostupných na trhu. A to vše s optimálním poměrem cena-kvalita, díky mnoha cenovým možnostem a zjednodušenému procesu vyhledávání referencí.

Po 16 měsících výzkumu a vývoje s hrdostí oznamujeme spuštění platformy Marketparts.com – jedinečného a inovativního řešení pro nezávislý trh s autodíly. Naším cílem je poskytnout co nejširší nabídku náhradních dílů pro osobní automobily, nákladní automobily a motocykly a zároveň zajistit nejvyšší dostupnost a atraktivní ceny,“ říká Christophe Riberolle.

Mezinárodní rozměr

Platforma Marketparts.com, provozovaná v 7 jazycích, si již získala zákazníky z 30 zemí na 5 kontinentech. Její tvůrci mají v úmyslu nabídku zdvojnásobit a získat 250 nových dodavatelů, včetně 20 známých výrobců autodílů.

Hmatatelné výhody pro výrobce a distributory autodílů

Jaké přesně výhody přináší nová platforma svým klientům?

Pokud jste tradiční distributor, bez ohledu na to, zda patříte do některé z mezinárodních nákupních skupin (jako ATR, GroupAuto, Temot, Global One nebo Nexus), je pro vás Marketparts.com nový prodejní kanál, díky kterému můžete zvýšit svůj obrat a marži, a to s využitím rozdílů v cenách a v dostupnosti dílů na různých trzích po celém světě.

Výrobci dílů (a to pro OEM, IAM a další přední značky), kteří díky Marketplace.com osloví nové distributory, také mohou zvýšit svůj obrat a povědomí o značce.

V případě, že provozujete internetovou společnost prodávající náhradní díly (tzv. pure player), vlastníte nebo nevlastníte svůj sklad, bude pro vás Marketplace.com efektivním nástrojem pro získání nových dodavatelů a optimalizaci marže.

Logo MarketpartsO Marketparts.com

Portál Marketparts.com, který Christophe Riberolle spustil v říjnu 2019, je číslo 1 mezi celosvětovými platformami B2B. Je to místo určené distributorům a výrobcům autodílů pro osobní automobily, nákladní automobily a motocykly. Pro všechny distributory, bez ohledu na jejich velikost nebo místo působení, je tato platforma jedinečnou příležitostí získat přístup k široké škále autodílů na základě nejlepších cenových podmínek, nejlepší dostupnosti a kvality služeb.

Zaregistrujte se a testujte zdarma

Více informací o platformě najdete přímo na marketparts.com, kde si také můžete na dva týdny objednat bezplatný zkušební přístup do platformy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

nahodnykolemjdouci, 4. února 2020, 20:57 0 0

5000 Euro ročně, to asi moc eshopů neosloví...

Odpověď