Finále soutěže Autoopravář junior 2024

10. dubna 2024, 10:40

V servisním tréninkovém centru ŠKODA AUTO v Kosmonosích se konalo soutěžní finále pro nejlepší mladé techniky. Tato událost přivítala žáky ze středních odborných škol, kteří soutěžili od 2. do 4. dubna o titul nejlepšího automechanika, karosáře, autolakýrníka a autotronika.

Celkem se do soutěže zapojilo více než 4.500 žáků během roku, ale do finále postoupilo pouze 69 z nich. Soutěž byla náročná a vyžadovala jak teoretické, tak praktické dovednosti. Kosmonosy tak hostily ty nejlepší talenty, kteří museli prokázat své schopnosti.

Výherci jednotlivých kategorií

  • Autotronik – Marek Novák – ISŠA Brno
  • Automechanik – Štěpán Formánek – VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice
  • Autolakýrník – Šimon Lapčík – ISŠA Brno
  • Karosář – Vojtěch Rojt – ŠKODA AUTO a.s., SOU strojírenské, Mladá Boleslav

Soutěž je tradičně podporována celou řadou partnerů z oblasti autoopravárenství, kteří se podílejí na zajištění úkolů, hodnocení a cen pro účastníky. Mezi hlavní partnery patří společnosti ŠKODA AUTO, BOSCH, Porsche ČR a SCANIA. Dále Hella Gutmann, Univer, AD technik, Wűrth, Fronius, Interaction, Toplac, AutoFit, Servind, Mirka, Motip, 3M, Global Expert, Sata, Alca, Bučan a další.

ŠKODA AUTO pro vítěze kategorií připravila jedinečný zážitek – projížďku se závodním jezdcem týmu ŠKODA Motorsport ve speciálu ŠKODA FABIA R5.

Tato soutěž podporuje kvalifikované odborné vzdělání, které propojuje teorii a praxi, sleduje nejnovější trendy a využívá nejmodernější technologie. To je klíčové pro posílení důvěry v celý obor a poskytuje žákům představu o jejich budoucí pracovní kariéře.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!