Nový Glasurit 923-58 matný bezbarvý lak: rychleji k dokonalému matnému lakování

21. ledna 2019, 10:26

Stále více výrobců automobilů nabízí matné lakování jako exkluzivní limitované vydání.Tím se autoservisy musí vypořádat s lakováním různých stupňů lesku. Proto přichází Glasurit s novinkou usnadňující práci.

V roce 2012 uvedl Glasurit na trh systém matných bezbarvých laků (Mt Clear System). Podle požadovaného stupně matu se museli dva matné bezbarvé laky, 923-55 a 923-57 nebo jeden z nich mísit se standardním vysokolesklým bezbarvým lakem a s různými tužidly a ředidly podle různých receptur. Tento postup nyní Glasurit zásadním způsobem zjednodušil.

Jednoduchý postup, kratší čas procesu

Glasurit 923-58Nový systém matných bezbarvých laků sestává nyní už jen ze dvou komponentů: Glasurit 923-55 MS bezbarvého laku extra matného a nového Glasurit 923-58 MS bezbarvého laku matného elastického, který nahrazuje svého předchůdce 923-57. Takto dokáží autoservisy a lakovny spolehlivě reprodukovat všechny běžné stupně matu od 12 až po 65 jednotek. Tento zjednodušený postup podstatně zkracuje čas procesu a přispívá ještě k tomu, aby se lakýrníci vyhnuli chybám.

K tomu bylo vyvinuto nové tužidlo Glasurit 929-97 pro systém matných bezbarvých laků (Mt Clear System). Je přizpůsobeno oběma matným bezbarvým lakům a přidávání ředidla proto již není více zapotřebí.

Přesné receptury pro systém matných bezbarvých laků (Mt Clear System) najdou autoservisy, lakovny i lakýrníci v Glasurit databázi odstínů Color Online. Kromě toho, Glasurit vyvinul pomůcku, pomocí které lakýrníci celkem jednoduchým způsobem dokáží zjistit správný stupeň matu pro oblast opravy – vějíř s fóliemi pro určení matu. Zároveň tak dokáží dosáhnout ideálního výsledku: perfektní matné lakování.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!