Interaction vydal první ucelený katalog vybavení a příslušenství pro karosárny

8. února 2019, 10:02

Po dlouholetých zkušenostech společnosti se školením karosářů, tvorbou standardů karosáren a jejich následnou certifikací, připravil tým produktových specialistů katalog vybavení a příslušenství pro karosárny.

 První ucelený katalog vybavení a příslušenství pro karosárny od Interaction

Karel Trachta, specialista na karosářské opravy a vedoucí prezentačního a vzdělávacího střediska Interaction, odpovídá na otázku, co bylo cílem tohoto katalogu.

„Důvodem vývoje tohoto katalogu byl tlak výrobců vozidel na zvýšení kvality karosářských prací a větší efektivitu karosáren při zachování dodržení technologických postupů předepsaných výrobcem. Obecně jsou v ČR karosárny nedostatečně vybaveny a dodržování technologických postupů či norem je pro ně velkým problémem.

Je potřeba si uvědomit, že všechny normy pro karosářské práce vždy počítají s předepsaným nebo doporučeným vybavením nutným k opravě. Pokud karosárna toto vybavení nemá, musí improvizovat a čas opravy se zbytečně prodlužuje.

Ve většině případů pak při absenci předepsaného nebo doporučeného vybavení dochází k porušení technologického postupu výrobce, což je mnohem větší problém než „pouhé“ nesplnění časové normy.

Z tohoto důvodu jsme sestavili komplexní katalog vybavení karosáren, ve kterém karosář najde veškeré potřebné vybavení od A do Z, přehledně a na jednom místě.“

Katalog vybavení a příslušenství pro karosárny společnosti Interaction je první ve svém oboru. Obsahuje ucelenou nabídku pro karosárny od drobného spotřebního materiálu, přes automatické odporové bodovačky, až po rovnací rámy, nebo zařízení pro proměřování karoserií.

Specialisté v době přípravy katalogu mnohokrát navštívili zahraniční dodavatele za účelem proškolení a získání nových zkušeností v tomto oboru, čímž trvalo sestavení finální verze 1,5 roku. Veškeré produkty z katalogu je také možné vyzkoušet ve specializovaném vzdělávacím a prezentačním středisku v Nupakách.

V případě zájmu o katalog lze kontaktovat obchodní zástupce společnosti Interaction.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!