Rupes na veletrhu SEMA představil novinky v sortimentu

18. února 2019, 15:58

Společnost Rupes, výrobce strojních leštiček a dalšího příslušenství pro úpravu laku, se již tradičně zúčastnil automobilového veletrhu SEMA, který se konal na přelomu října a listopadu minulého roku v Las Vegas. Představil zde hned několik novinek ve svém sortimentu.

Leštičky Bigfoot od RupesTou hlavní je třetí generace leštiček Bigfoot – LHR15 Mark III a LHR21 Mark III. Tyto leštičky budou mít jak nový design, tak spoustu nových funkcí. Vysoce výkonný motor leštiček Mark III dosahuje 3.000 až 4.500 otáček za minutu u modelu LHR21 a 3.000 až 5.200 otáček u modelu LHR15. Elektromotor navíc vyžaduje zdroj s výkonem pouhých 500 wattů, díky čemuž Rupes nabízí to nejefektivnější řešení na trhu v oblasti leštění.

Nové leštičky obdržely například vylepšenou pogumovanou rukojeť, větší a zdokonalený kotouček pro ovládání otáček, progresivní spoušť umožňující lepší ovladatelnost a další úpravy.

Rupes na veletrhu SEMA představil rovněž zcela novou pneumatickou brusku TA6A, která využívá koncept Triple Action uvedený poprvé v leštičkách LTA75 a LTA125.

Otáčivý pohyb pneumatického nářadí s dvojitým převodem v kombinaci s epicyklickou redukční převodovkou dosahuje úrovní točivého momentu a konzistence, které dosud nebyly u pneumatického nářadí dostupné. Nová bruska má 150 mm strojní podložku a 6 mm zdvih. Má ergonomický a lehký designem.

Leštička od RupesNovinkou jsou dále vlněné kotouče pro rotační leštičky, které jsou navrženy pro efektivní odstranění hlubších defektů. Riziko vytváření šmouh po leštění je s novými kotouči sníženo, naopak komfort při procesu leštění bez vibrací je zvýšen. Kotouče jsou dostupné ve třech velikostech a jsou kompatibilní s téměř všemi rotačními leštičkami na trhu. Každý kotouč je vyroben z prvotřídní 100% přírodní ovčí vlny s délkou vláken 35 mm a neobsahuje žádná syntetická vlákna. Pro udržení konzistence a zachování barvy projde každý pramen procesem rafinace v páře.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!