BASF představuje kolekci barev Superposition

5. listopadu 2021, 14:50

Designéři divize BASF Coatings představují kolekci automobilových barev pro letošní rok. Její název SUPERPOSITION odráží nespočetné množství variací a odstínů, které automobilu propůjčují velmi odlišný vzhled.

BASF Superposition

Po roce takto společnost BASF opět shrnuje závěry týkající se aktuálních trendů, jež ve spolupráci se zákazníky a partnery využije při vývoji nových produktů.

Sada navržená pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA) oživuje tradiční barvy pomocí nových efektů, jemných přechodů nebo specifického třpytu. Zatímco odstíny šedé mění svou barevnost podle úhlu pohledu, lehké a reflexní odstíny modré strukturují povrch.

„Tyto barvy vytváří superpozice komplexních tónů. Pro lidské vnímání proto představují výzvu, jinými slovy, otevírají oči a nutí k zamyšlení,“ říká Filip Dvořák, generální ředitel společnosti BASF spol. s r.o. v České republice.

BASF barva

Jako dominantní trend letošního roku v Asii a Tichomoří určili designéři BASF společenské změny, za nimiž se skrývají nová energie a orientace na budoucnost. Barvy pro tento region jsou proto světlé a čisté – odrážejí flexibilitu, svobodu a otevřenost, evokují jaro a naději.

BASF barva

Oproti tomu design pro severoamerický trh se zaměřuje na koncept rovnováhy, který podporuje lidskou vytrvalost a houževnatost. Barevné trendy zde vycházejí z optimismu a odolnosti, a mají navodit představu nevyčerpatelného potenciálu lidstva posouvat se navzdory výzvám kupředu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!