Sava rozšiřuje sortiment zimních pneumatik

25. září 2017, 14:44

Značka Sava uvádí na trh svůj nejnovější výrobek v segmentu zimních pneumatik pro vozidla SUV. Vysoce výkonné SUV zimní pneumatiky Eskimo SUV 2 nabízejí vynikající ovladatelnost na sněhu a na ledu. 

Sava Eskimo SUV
Sava Eskimo SUV 2

Pneumatiky Eskimo SUV 2 byly navrženy speciálně tak, aby pro vozidla SUV zajistily mimořádnou ovládatelnost na sněhu a co nejlepší brzdné vlastnosti, a zbavily tak jejich řidiče starostí při jízdě během tuhé zimy. S pěti nabízenými rozměry pneumatiky pokrývají celý trh a nabízejí evropskou kvalitu za rozumnou cenu.

Vlastnosti a přednosti  

Dezén sportovních žeber (Athletic Rib Design) zlepšuje ovladatelnost vozu při řízení. Optimalizovaný tvar středového žebra současně snižuje hlučnost při jízdě na suché vozovce, aniž by jakkoli limitoval přilnavost v zimních podmínkách.

Díky vícenásobně zakřivenému profilu (Multi-Radius Tire Contour) mají pneumatiky při jízdě dlouhou a širokou stopu, která přispívá k rovnoměrnému rozložení tlaku mezi pneumatikou a silnicí. Výsledkem je lepší ovládání a větší styčná plocha na vozovkách pokrytých ledem.

Tuhé bloky dezénu pneumatik Sava Eskimo SUV 2 byly optimalizovány pro provoz SUV a umožňují vynikající ovladatelnost na sněhu a brzdění.  Pevnější hrany bloků zlepšují přenos síly na zledovatělých silnicích.

Obvodové dezénové drážky díky optimálnímu umístění pohlcují a rychle z běhounu odvádějí vodu. Výsledkem je vynikající přilnavost na mokrých silnicích.

Související články

Sava dále zdokonaluje vysoce výkonné letní pneumatiky
Sava dále zdokonaluje vysoce výkonné letní pneumatiky

Segment vysoce výkonných letních pneumatik (UHP) je stále na vzestupu. Zatímco ještě v roce 2010 se letní UHP na celkovém trhu letních pneumatik podílely jen 14 procenty, do roku 2015 tvořily už 18 procent jejich celkového odbytu. Evropský výrobce Sava drží s tímto trendem krok a uvádí na trh pneumatiky s lepšími výkonovými charakteristikami na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!