Sava dále zdokonaluje vysoce výkonné letní pneumatiky

14. března 2017, 6:16

Segment vysoce výkonných letních pneumatik (UHP) je stále na vzestupu. Zatímco ještě v roce 2010 se letní UHP na celkovém trhu letních pneumatik podílely jen 14 procenty, do roku 2015 tvořily už 18 procent jejich celkového odbytu. Evropský výrobce Sava drží s tímto trendem krok a uvádí na trh pneumatiky s lepšími výkonovými charakteristikami na suchém i mokrém povrchu – Intensa UHP 2.

Vysoký brzdný výkon na suché vozovce
Protože pro zákazníky je v případě letních pneumatik UHP prvořadé jejich chování při brzdění, Sava nové pneumatiky Intensa UHP 2 vybavila tuhými vnějšími bloky. Rovné, robustní bloky dovolují lepší přenos síly a zajišťují tak účinné brzdění.

Sebevědomá jízda na mokru
Současně se Sava zaměřila i na zlepšení ovladatelnosti pneumatik Intensa UHP 2 na mokrém povrchu. Díky upravené styčné ploše se stopa při jízdě postupně přizpůsobuje změnám vnějších sil, což řidiči dává lepší kontrolu nad vozidlem na mokrých silnicích.

Dotažení konstrukce přineslo pneumatice Intensa UHP 2 optimálnější třecí plochu a nižší energetické ztráty, což se příznivě projevilo na snížení spotřeby paliva a vyšším kilometrovém proběhu.

Poměr cena/výkon
Pneumatiky Intensa UHP 2 se na trhu etablují jako cenově příznivá alternativa, která nabízí evropskou kvalitu za rozumné ceny.

„V rostoucím tržním segmentu nyní Sava nabízí cenově výhodnou UHP pneumatiku, která se skvěle ovládá na suchém i mokrém povrchu,” řekl Martijn de Jonge, produktový ředitel osobních pneumatik Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika. „Našim zákazníkům poskytuje výborné služby za budgetovou cenu.”

Pneumatiky Sava Intensa UHP 2 budou na trhu v 35 rozměrech a budou tak pokrývat zhruba polovinu trhu letních UHP pneumatik.

Související články

Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí
Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí

Společnost Goodyear představila dlouhodobou vizi budoucích inteligentních pneumatik napojených na řídicí systémy.

Češi jsou v Evropě téměř nejskeptičtější k možnosti využívání aut bez řidičů
Češi jsou v Evropě téměř nejskeptičtější k možnosti využívání aut bez řidičů

Aktuální průzkum společnosti Goodyear a Londýnské školy ekonomie a politických věd odhalil, že Češi jsou třetí nejméně přístupní nasazení vozidel bez řidiče.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!