Continental rozšiřuje produktovou řadu letních pneumatik

19. března 2018, 15:54

Pro letošní rok společnost Continental ještě více rozšířila paletu letních pneumatik pro osobní automobily. Portfolio výrobků na tento rok zahrnuje více než 210 nových produktů. Nové jsou rozměry pneumatik pro sportovní vozy, střední a vyšší třídu, automobily typu mini a malé vozy. 

SportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozměrySportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozměry

Pneumatika SportContact 6 představuje v nabídce společnosti Continental super sportovní pneumatiku pro nejvyšší výkonnostní segment, která ve srovnání s předchozími modely dosahuje výrazně lepších parametrů především v oblasti handlingu, dokonalosti řízení a způsobilosti pro vysoké rychlosti. Pro ráfky s průměrem od 18 do 23 palců je k dispozici téměř 80 variant, šířky pneumatiky jsou mezi 225 a 335 milimetry a profil je 45 až 25 procent. Pneumatika SportContact 6 je schválena až do 350 km/h.

PremiumContact 6 – bezpečnost a precizní handling pro střední a vyšší třídu

Pneumatikou PremiumContact 6 společnost Continental zaplňuje mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy. Přináší komfort, přesnou odezvu řízení, maximální bezpečnost a dobré ekologické vlastnosti v jednom. Byla vyvinuta nová směs, nový design vzorku podobný špičkové sportovní pneumatice SportContact 6 a dezén s obzvlášť komfortním odvalováním.

ContiEcoContact 5: Bezpečná a hospodárná pneumatika i pro vyšší třídu

SportContact 6Krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce v kombinaci s nízkým valivým odporem byly dříve považovány za obtížně splnitelný cíl. ContiEcoContact 5 představuje pneumatiku pro osobní automobily, která v sobě zdánlivě bez problémů spojuje obě tyto vlastnosti.  Valivý odpor se tak při kratších brzdných drahách na mokré vozovce snížil o 20 procent a kilometrový výkon se zvýšil o 12 procent.

Mnoho schválení výrobců, první místa a doporučení v testech letních pneumatik

Protože přibližně třetina všech nových vozů pocházejících z evropské výroby vyjíždí z výrobního závodu na pneumatikách prémiové značky Continental, je připravena i rozsáhlá paleta pneumatik se specifikacemi od výrobců automobilů – lze je objednat v autosalonu i ve specializovaných prodejnách pneumatik. Modely SportContact 6, PremiumContact 6 a ContiEcoContact 5 splňují všechny požadavky kladené na pneumatiky Continental.

V testech redakcí specializovaných magazínů zvítězily výrobky Continental v mnoha kategoriích a získaly nejvyšší udělená doporučení. Nejvyšší hodnocení obdržely u ADAC, auto motor und sport a Auto Zeitung. V magazínu AutoBild sportscars se pneumatika SportContact 6 umístila na prvním místě, u sesterského časopisu „allrad“ byla pneumatika ContiSportContact 5 SUV vítězem testu. Ve velkém testu letních pneumatik magazínu AutoBild dosáhla pneumatika ContiPremiumContact 5 hodnocení „příkladná“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!