Nové technologie a služby Pirelli

26. března 2018, 17:44

Na 88. ročníku Ženevského autosalonu představilo Pirelli několik nových technologických řešení zapadajících do strategie Perfect fit, která je zaměřena na vývoj produktů a služeb na míru.

Tyto technologie byly viděny jednak na samostatné ploše určené pro Pirelli, a pak také na mnoha modelech jednotlivých výrobců automobilů. Například na nových Audi A6, A7 Sportback, Ferrari 488 Pista, Lamborghini Urus. McLaren Senna a mnoha dalších.

Do strategie Perfect fit bezvadně zapadají pneumatiky P Zero Color Edition, které opět oslnily ženevské výstavní haly. Tyto pneumatiky, které jsou k dispozici pro kola rozměrů 19 palců a výše, umožňují uzpůsobit pneumatiky i z estetického hlediska. Základní barevná provedení zatím čítají červenou, žlutou, zelenou, modrou, oranžovou, stříbrnou a bílou variantu, ovšem zákazník si může personalizovat pneumatiku i jinými barvami.

Technologie Connesso byla světu blíže představena loni právě na Ženevském autosalonu. Tento systém umožňuje předání informací do řidičova mobilního telefonu ohledně stavu každé pneumatiky (např. o tlaku v pneumatice, teplotě a opotřebení). Po zavedení této technologie na americkém trhu je nyní připravena ke spuštění na evropském trhu.

Pirelli na Ženevském autosalonuNejvětší novinkou Pirelli pro Ženevu bylo představení technologie Cyber car, která byla vyvíjena v přímé spolupráci s významnými výrobci automobilů. Cyber car umožňuje pneumatice komunikaci přímo s elektronickými systémy vozu, především pak s asistenčními systémy. Technologie bude posílat automobilu důležité informace, které povedou ke garanci bezpečnější jízdy a zvýšené výkonnosti. Novinka bude zavedena na trh ke konci roku, disponovat jí budou technologicky pokročilá vozidla nejvýznamnějších výrobců automobilů jak z kategorie elektrických, tak i s tradičním pohonem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!