Technologie „Bridgestone ologic“ se používá ve sportovním BMW i3s

6. června 2018, 16:09

Bridgestone pokračuje v úspěšném partnerství s BMW Group jako výhradní dodavatel pneumatik pro nové sportovní BMW i3s. Pneumatiky Bridgestone se svými výjimečnými vlastnostmi již osvědčily jako prvovýbava elektromobilu BMW i3.

Bridgestone ologic pro BMW i3s

Sportovní vlastnosti

Nové pneumatiky reagují na některé specifické změny v konstrukci modelu i3s. Vozidlo má sportovnější vzhled s širším rozchodem zadních kol a výrazněji tvarovanými podběhy zadních kol. Bridgestone proto vyvinul pneumatiku, která je o 20 mm širší než pneumatika pro i3, čímž umocňuje širší, sportovnější vzhled nového vozu a zároveň poskytuje dostatečnou trakci pro dokonalý přenos vyšší úrovně výkonu a točivého momentu na vozovku. Pneumatiky Bridgestone na 20“ kolech, dodávaných sériově pro i3s, vizuálně dokonale doplňují lesklá rozšíření podběhů kol. Kromě letních a zimních pneumatik dodává Bridgestone různé varianty pneumatik pro přední a zadní kola, čímž vychází vstříc požadavku na maximální individualizaci.

Technologie „ologic“

Elektromobily i3 a i3s vyžadují zcela odlišný koncept pneumatik. Bridgestone proto vyvinul technologii „ologic“, aby mohl dodávat pneumatiky, které jsou zkonstruovány speciálně pro elektromobily.

Technologie ‚ologic‘ optimalizuje provozní vlastnosti těchto vozidel,“ vysvětluje Christophe de Valroger, viceprezident společnosti Bridgestone EMEA, odpovědný za prvovýbavu. „A činí tak bez jakýchkoli kompromisů v oblasti bezpečnosti. Používáme úzký dezén Ecopia EP500, který zaručuje vynikající adhezi, a to dokonce i za deštivého počasí. Jeho mimořádné vlastnosti dokládá hodnocení B na informačním štítku EU v disciplínách valivý odpor a adheze na mokru.

Větší průměr pneumatiky snižuje valivý odpor a zvyšuje energetickou účinnost. „Bridgestone a BMW se snaží vyvíjet produkty, které přispívají k vytváření trvale udržitelné budoucnosti,“ říká Christophe Valroger. „Technologie ‚ologic‘ nám pomůže dosáhnout jednoho z našich dlouhodobých cílů: 50% globálního snížení emisí CO2 do roku 2050. Jsme hrdí, že jsme vyvinuli jedinečnou pneumatiku pro jedinečná vozidla, která ukazují cestu do budoucnosti.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!