Nová generace letních pneumatik: Nokian Wetproof a Nokian Powerproof

3. října 2018, 9:58

Nokian Tyres představuje novou generaci letních pneumatik pro příští sezónu: Nokian Wetproof a Nokian Powerproof. Nokian Wetproof se vyznačuje vynikajícím brzdným výkonem na mokrých vozovkách a odolností vůči aquaplaningu. Nokian Powerproof zvládá s vyvážeností všechny formy léta. Extrémně stabilní ovladatelnost a logické reakce této pneumatiky na pokyny řízení zajišťují bezstarostnost jak při změnách směru jízdy, tak při prudkém brzdění. 

Nová pneumatika Nokian Wetproof – bezstarostná jízda v deštivých dnech

  • Výjimečná bezpečnost na mokrých vozovkách
  • Maximální komfort
  • Nízký valivý odpor šetří palivo a chrání životní prostředí

Hlavní inovace:

Nová pneumatika Nokian Wetproof – bezstarostná jízda v deštivých dnechDvojí bezpečnostní zóna: Zóna pro stabilitu zajišťuje dobrou stabilitu a ovladatelnost a z nich vyplývající přesné a spolehlivé reakce na pokyny řízení. Bezpečnostní zóna na mokro s vynikající odolností vůči aquaplaningu zaručuje bezpečnou a bezstarostnou jízdu na deštěm zmáčených silnicích.

Samoblokační koncept: Drážky v podélných žebrech jsou vybaveny samoblokujícími prvky, které působí vzájemně proti sobě v místě kontaktu pneumatiky s vozovkou. Tento samoblokující design vytváří oporu podélným žebrům a umožňuje efektivní odvod vody pryč z běhounu. Tím poskytuje efektivní odolnost vůči aquaplaningu a zvyšuje jízdní stabilitu.

Směs pryže Aqua Hybrid: Větší bezpečnost v deštivém počasí. Směs pryže nové generace zajišťuje vynikající přilnavost na mokru a nižší náklady na palivo.

Technologie Nokian Tyres Coanda: Efektivní ochrana před aquaplaningem. Dezénové bloky připomínají svým tvarem rampu, která umožňuje odvádět vodu z místa kontaktu mezi pneumatikou
a vozovkou.

Leštěné drážky. Styl a funkčnost: voda je snadno a efektivně odváděna pryč z hladkých a leštěných hlavních drážek.

Dezén s drážkami s tichým efektem: Větší jízdní komfort. Půlkruhové důlky, které připomínají profil golfového míčku, korigují proudění vzduchu a zabraňují vzniku nepříjemného pískání. Design snižuje vnitřní i vnější hlučnost vozidla.

Technologie tichých bočnic: Jedinečná kombinace směsi pryže a specifické stavby. Speciální oblast na bočnici zabraňuje hlučnosti a vibracím, k nimž dochází při kontaktu s vozovkou.

Nová pneumatika Nokian Powerproof – bezstarostná jízda v ostrých zatáčkách

  • Přesná a stabilní ovladatelnost při vysokých rychlostech
  • Vynikající přilnavost na mokru
  • Požitek z jízdy

 Více informací:

Nová pneumatika Nokian Powerproof – bezstarostná jízda v ostrých zatáčkáchDvojí bezpečnostní zóna. Stabilita a přesná ovladatelnost na suchých a mokrých vozovkách. Zóna pro stabilitu na vnějším rameni vylepšuje ovladatelnost, zatímco bezpečnostní zóna na mokro na vnitřním rameni zvyšuje přilnavost a odolnost vůči aquaplaningu na mokrých silnicích.

Zóna pro stabilitu. Přesná ovladatelnost. Nová, odolná stavba, vyspělý dezén, masivní dezénové bloky a design svažujících se drážek se zešikmenými hranami zajišťují přesné jízdní reakce a jízdu pod kontrolou na suchém asfaltu.

Bezpečnostní zóna na mokro. Efektivní přilnavost na mokrých silnicích. Lichoběžníkové průtokové drážky rozdělují středové žebro a žebro u vnitřního ramene. Tento odváděcí design dna drážek umožňuje efektivní ochranu před aquaplaningem pomocí ukládání vody a jejího rychlého odvodu z místa kontaktu mezi pneumatikou a silničním povrchem. Aktivní odolnost vůči aquaplaningu podporují také přepadové drážky. Konce drážek v dezénových blocích na vnitřní části jsou rozšířené a mají vroubkované strany, aby urychlovaly odvod vody.

Směs pryže Dynamic Grip. Spolehlivá přilnavost na suchu a mokru. Funkční molekulové řetězce a polymery vytvářejí hustou a pružnou síťovou strukturu, která zajišťuje spolehlivou přilnavost i při vysokých rychlostech. Vícevrstvá stavba běhounu zároveň snižuje valivý odpor pneumatiky.

Dezén s drážkami s tichým efektem. Větší jízdní komfort. Půlkruhové důlky ve stěnách podélných žeber, které připomínají profil golfového míčku, zvyšují jízdní komfort. Inovace, která snižuje vnitřní
i vnější hlučnost vozidla, zmenšuje odpor vzduchu a ochlazuje povrch pneumatiky, čímž zvětšuje její odolnost vůči opotřebení.

Speciální směs pryže Clinch. Menší hlučnost a nižší valivý odpor. Směs pryže pružně tlačí na límec ráfku a zvyšuje tak odolnost v oblasti patky. Inovace zároveň efektivně snižuje vnitřní hlučnost
a valivý odpor.

Leštěné drážky. Styl a funkčnost: voda je snadno a efektivně odváděna pryč z hladkých a leštěných hlavních drážek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!