Pneumatiky Nokian Powerproof a Nokian Wetproof získaly mnohá ocenění

3. dubna 2019, 9:49

Pro aktuální letní sezónu připravil legendární finský výrobce Nokian Tyres dvě novinky: pneumatiku Nokian Powerproof a Nokian Wetproof. Tyto technologicky nejvyspělejší letní pneumatiky, určené do středoevropských podmínek, aktuálně bodují v rozličných srovnávacích testech evropských automobilových magazínů.

Pneumatika Nokian Powerproof

Pneumatika Nokian PowerproofPneumatika Nokian Powerproof byla vyhodnocena jako „PŘÍKLADNÁ“ v  testu letních pneumatik německého časopisu AutoBild Allrad kde se umístila na 2. místě. Časopis ocenil vysoké výkony pneumatiky Nokian Powerproof na každém povrchu a zejména vynikající ovladatelnost v mokrých podmínkách. V německém časopisu Gute Fahrt získala pneumatika Nokian Powerproof hodnocení „Gute Fahrt“, umístila se na 4. místě. Časopis vyzdvihuje celkové chování a jízdní vlastnosti pneumatiky na mokrých vozovkách. Zdůrazňuje maximální výkony a stabilitu při brzdění na mokru i vynikající ovladatelnost na mokru, skvělou přilnavost na mokrém okruhu a dobrou odolnost vůči aquaplaningu.

Pneumatika Nokian Powerproof rovněž získala výkonnostní značku „Tire Performance Mark“ od nezávislé zkušební organizace TÜV SÜD, která prokazuje všestranné a komplexní výkony.

Pneumatika Nokian Wetproof

Pneumatika Nokian Wetproof Nová revoluční pneumatika Nokian Wetproof je doslova nepřítelem aquaplaningu. Jejími nejvýznamnějšími vlastnostmi jsou vynikající brzdný výkon na mokrých vozovkách a efektivní odolnost vůči aquaplaningu. Díky tomu zajišťuje bezpečnou a bezstarostnou jízdu i v deštivých dnech. Nokian Wetproof zaručuje stabilní výkony v deštivých dnech a větší komfort ve špatných jízdních podmínkách. Pro zajištění maximálního komfortu a prvotřídní bezpečnosti je běhoun pneumatiky rozdělen na dvě funkční zóny.

Tato nová technologie dvojí bezpečnostní zóny poskytuje vynikající kombinaci výkonů na suchém a mokrém povrchu. Zóna pro stabilitu na vnější straně pneumatiky zajišťuje dobrou stabilitu a ovladatelnost a z nich vyplývající přesné a spolehlivé reakce na pokyny řízení. Oproti tomu bezpečnostní zóna na mokro na vnitřní straně zvyšuje přilnavost na mokrém povrchu a odolnost vůči aquaplaningu.

Směs pryže Aqua Hybrid představuje další inovaci, která zvyšuje bezpečnost v deštivém počasí. Tato směs pryže nové generace s nejvyspělejšími typy polymerů a vylepšenou stavbou se silikou poskytuje vynikající přilnavost na mokru a nižší náklady na palivo.

Nová pneumatika Nokian Wetproof je k dispozici v rychlostní kategorii T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a komplexní nabídka rozměrů zahrnuje 46 produktů s rozměry od 14 do 20 palců.

Nová pneumatika Nokian Wetproof umístila na prvním místě v několika významných evropských testech letních pneumatik. V testu uskutečněném jedním z největších německých automobilových časopisů Auto Motor und Sport překonala pneumatika Nokian Wetproof na mokrém povrchu prémiové konkurenty a stala se tak nejlepší pneumatikou v testování brzdných vlastností na mokru.

Vynikající vlastnosti pneumatiky Nokian Wetproof prokazuje také Výkonnostní značka od nezávislé zkušební organizace TÜV SÜD. Tato značka potvrzuje, že pneumatika Nokian Wetproof je z hlediska kvality a výkonnosti porovnatelná s prémiovými konkurenty.

Pneumatiky jsou od letošního jara 2019 také k dispozici všem českým řidičům.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!