Goodyear UltraGrip Performance+ zvítězily v novém testu zimních pneumatik časopisu AUTO MOTOR UND SPORT

8. října 2019, 9:28

Prestižní německý automobilový časopis AUTO MOTOR UND SPORT ve svém prvním letošním testu zimních pneumatik vyhodnotil Goodyear UltraGrip Performance+ jako nejlepší univerzální pneumatiky. Nejvíce hodnocené u testovacích pneumatik byly brzdné vlastnosti na sněhové pokrývce.

Goodyear UltraGrip Performance +AUTO MOTOR UND SPORT popisuje UltraGrip Performance + jako špičkové zimní pneumatiky s vynikající přilnavostí jak na zasněženém povrchu, tak i při zatáčení na mokré vozovce. Ocenil je za jejich velmi spolehlivou a snadno ovladatelnou reakci na změnu zatížení.

UltraGrip Performance+ dobře zvládají jízdu po sněhem pokryté nebo mokré vozovce. Dobře si počínali i pokud jde o brzdné vlastnosti na suchém povrchu a prokázaly velmi vyrovnanou interakci se systémem dynamické kontroly vozidla VDC. Díky tomu všemu Goodyear UltraGrip Performance + v testu získali 8.9 z 10 možných bodů, a tedy i celkové vítězství.

AUTO MOTOR UND SPORT testoval jedenáct pneumatik na vozidle Volkswagen T-Roc na zkušebních okruzích v Ivalo a v severním Německu. Test byl zaměřen na několik aspektů jako jsou brzdné vlastnosti, náchylnost k aquaplaningu, ovladatelnost, chování při průjezdu do jiného jízdního pruhu a hlučnost. Celkem pět testovacích jízd probíhalo na sněhu, dalších dvanáct na suchém a mokrém povrchu. Pneumatiky UltraGrip Performance+ nebylo možné porazit při testech na sněhu, při kterých získali 9.7 z 10 možných bodů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!