Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 dosáhla vynikajících výsledků v testech zimních pneumatik v německých motoristických časopisech

14. listopadu 2019, 11:37

Ať je mokro, sníh, nebo náledí, řidiči jsou s novou pneumatikou Bridgestone Blizzak LM005 ideálně vybaveni pro chladné roční období. Potvrzují to nejnovější testy zimních pneumatik, uskutečněné motoristickými časopisy Auto Bild, auto motor und sport a firmenauto, které udělily pneumatice LM005 nejvyšší hodnocení.

Ocenění pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone kromě toho obdržel ocenění „Výrobce roku“ 2019/20 v kategorii zimních pneumatik od časopisu Auto Bild za „nejlepší brzdné výkony na zasněžené, suché i mokré vozovce“.

V nedávno zveřejněném velkém „supertestu“ zimních pneumatik časopisu Auto Bild obdržela pneumatika Blizzak LM005 hodnocení „vzorná“ a v testu zimních pneumatik časopisu Auto Bild allrad byla označena za „zimního specialistu s vyváženými provozními vlastnostmi nejvyšší úrovně“. Auto Bild allrad jí udělil nejvyšší hodnocení za trakci, brzdění a ovladatelnost a ocenil rovněž „vysokou odolnost vůči akvaplaningu“ a „nízký valivý odpor“.

Časopisy auto motor und sport a firmenauto udělily pneumatice LM005 ve svých testech zimních pneumatik pro rok 2019 celkové hodnocení „velmi dobrá“. Jednalo se tak o jednu z nejlépe hodnocených pneumatik v testu. Časopis auto motor und sport se vyjádřil o této pneumatice pochvalně a označil ji za „velmi precizní na zasněžených a mokrých silnicích“. Z naměřených hodnot vyplynulo, že nabízí „nejkratší brzdnou dráhu na mokrém povrchu a sněhu“. Také časopis firmenauto vyzdvihl provozní vlastnosti pneumatiky na mokru a udělil jí nejvyšší hodnocení. Pneumatika LM005 kromě toho získala pozoruhodných 9,0 z 10 možných bodů v kategorii „životní prostředí“ díky svému nízkému valivému odporu a nízké hlučnosti při odvalování. V této disciplíně tak byla jednou ze dvou nejlepších pneumatik.

„Z pozitivního hodnocení nezávislých odborníků máme velkou radost,“ říká
Kateřina Mc Adam, marketingová specialistka CZ&SK. „Tyto vynikající výsledky znovu potvrzují, že s našimi prémiovými produkty nabízíme výkony na vysoké úrovni, na které se mohou řidiči spolehnout. Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 je výsledkem nejmodernějšího vývoje a řidičům pomůže dojet do cíle s ještě vyšší úrovní bezpečnosti za všech zimních podmínek.“

Pneumatika Blizzak LM005 se vyrábí ze směsi Bridgestone NanoProTech™ s vysokým obsahem siliky, která poskytuje vynikající jízdní vlastnosti na zasněženém nebo mokrém povrchu. Pryžová směs pneumatiky je díky obsahu siliky měkká dokonce i za velmi nízkých teplot. Tím je zaručena maximální trakce. Zcela nově navržený dezén s vyšším počtem příčných drážek v ramenní oblasti zvyšuje adhezi pneumatiky na sněhu i ledu a současně vylepšuje její vlastnosti při brzdění. Pneumatika Blizzak LM005 je v současnosti k dispozici ve 118 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 14 do 21 palců. V roce 2020 bude následovat dalších 46 rozměrů včetně 22palcových pneumatik.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!