Nová Nokian Snowproof P – Spolehlivé výkony pro středoevropské zimy

12. března 2020, 12:07

Skandinávský výrobce prémiových pneumatik Nokian Tyres uvádí na trh novou UHP pneumatiku pro středoevropské zimy. Nová Nokian Snowproof P, vyvinutá pro bezstarostnou jízdu osobních vozidel, je sportovní a moderní pneumatika, která nabízí kombinaci vysokovýkonné ovladatelnosti a spolehlivé zimní přilnavosti.

Nová Nokian Snowproof P

„Bezpečnost a vyvážené jízdní vlastnosti představují vždy základní pilíř naší filozofie vývoje. Naším posláním je zajistit vám každý zimní den bezpečnou jízdu s předvídatelnými reakcemi. Při vývoji naší nové UHP zimní pneumatiky byla zvláštní pozornost věnována zvýšení přilnavosti na zasněžených a mokrých silnicích,“ říká Marko Rantonen, vývojový manažer ve společnosti Nokian Tyres.

Představení nové zimní UHP pneumatiky je výsledkem přirozeného rozšiřování nabídky zimních pneumatik Nokian Tyres na středoevropském trhu. Nokian Snowproof P je k dispozici v rychlostních kategoriích H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a nabídka rozměrů pokrývá 55 produktů od 17 do 21 palců. Nová pneumatika bude spotřebitelům k dispozici na podzim 2020. Komplexní řada zimních pneumatik Nokian Tyres pro osobní vozidla a SUV vozy zahrnuje rovněž pneumatiky Nokian Snowproof, Nokian WR D4 a Nokian WR SUV 4. Tato rozsáhlá řada moderních produktů pokrývá téměř 200 rozměrů

Největší změna v porovnání s předchozím modelem Nokian WR A4 je patrná v dezénu. Změna asymetrického dezénu v směrový a symetrický dezén zaručuje předvídatelné a kontrolovatelné chování ve všech podmínkách a zvyšuje celkovou bezpečnost pneumatiky.

Nová Nokian Snowproof P

Hlavní inovace

Koncept Alpine Performance. Vynikající přilnavost v zimních podmínkách a spolehlivá ovladatelnost. Optimalizovaný dezén umožňuje zvětšit na maximum kontaktní plochu mezi pneumatikou a vozovkou a zvýšit tak přilnavost a ovladatelnost v zimních podmínkách a zpřesnit jízdní reakce. Propracované lamelování zajišťuje boční a podélnou přilnavost a tím i bezpečnou jízdu pod kontrolou. Směs pryže Alpine Performance zvládá chladné zimní dny, ale poskytuje vynikající výkony také v mírnějším počasí, tedy v široké škále teplot. Nová směs pryže zvyšuje přilnavost na mokru, aniž by omezovala vlastnosti pneumatiky v zimních podmínkách. Nízký valivý odpor snižuje spotřebu paliva a chrání životní prostředí.

Sněhové drápy: vyvážená přilnavost na sněhu a ledu. Sněhové drápy efektivně přilnou k měkkému sněhu a zaručují tak prvotřídní přilnavost při brzdění a akceleraci.

Podpory brzdění a akcelerace: speciálně vyvinuté pro větší přilnavost na sněhu. Ostrý, pilovitý tvar podpor zvyšuje podélnou přilnavost, která je nezbytná při brzdění a akceleraci.

Propracované drážky pro odolnost vůči aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu. Speciálně uzpůsobené drážky urychlují odvod sněhové břečky a vody tím, že vodu účinně ukládají a následně ji rychle odvádějí pryč z místa kontaktu pneumatiky s vozovkou. Odvod vody urychlují rovněž leštěné drážky, které tak zvyšují bezpečnost a pomáhají řidičům za deště.

Podpora dezénových bloků zaručuje stabilní a logickou ovladatelnost. Pneumatika zůstává stabilní a snadno ovladatelná jak ve vysokých rychlostech, tak v náročných zimních podmínkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!