Bridgestone uvádí na trh druhou generaci celoroční cestovní pneumatiky Weather Control A005 EVO

27. dubna 2020, 16:44

Bridgestone, největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, uvádí na trh druhou generaci celoroční cestovní pneumatiky Weather Control A005 EVO. Pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO poskytuje stejně jako předchůdce Weather Control A005 bezpečnou ovladatelnost a komfort po celý rok, ale díky modernizované konstrukci nabízí ještě lepší provozní vlastnosti.

Bridgestone Weather Control A005 EVONová pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO je koncipována pro všechny provozní podmínky od jízdy ve městě až po venkovské silnice. Díky své vyspělé konstrukci splňuje požadavky a očekávání evropských řidičů na celoroční pneumatiky a snadno si poradí se všemi každodenními výzvami v různých povětrnostních podmínkách.

Pneumatika používá vyspělou technologii směsi Bridgestone NanoPro-tech™ s vysokým obsahem siliky. Bridgestone kombinuje tuto směs s novou technologií mísení, která vylepšuje rozptýlení částic siliky. Pneumatika A005 EVO se může díky tomu pochlubit vynikající hospodárností a optimalizovanými celkovými provozními vlastnostmi na sněhu.

Nová pneumatika zvládá výzvy každodenního provozu ve všech čtyřech ročních obdobích bez kompromisů z hlediska životnosti. K tomu přispívá mimo jiné optimalizovaná konstrukce kostry a rovnovážné rozložení tlaku v celé styčné ploše. Pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO díky tomu nabízí stejně vynikající životnost jako prémiové letní pneumatiky Bridgestone.

Bridgestone Weather Control A005 EVO používá dezén běhounu, uspořádaný do tvaru písmene V, inovativní lamely ve tvaru písmene Z a nové složení směsi. Výsledkem je o tři procenta vyšší trakce na sněhu v porovnání s předchůdcem. Brzdná vzdálenost na sněhu se zkrátila rovněž o tři procenta a příčné zrychlení při slalomu je o čtyři procenta vyšší.2 Pneumatika je homologována pro zimní provoz, což potvrzuje symbol horského štítu a sněhové vločky.

Pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO dosáhla na informačním štítku EU nejvyššího možného hodnocení A v disciplíně přilnavost na mokru. Pro řidiče to znamená jistotu vynikající ovladatelnosti i na mokrém povrchu. Pneumatika také nabízí hodnocení valivého odporu B nebo C.

Zaměření na provozní vlastnosti na sněhu

Pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude k dispozici od července 2020 v 94 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 15“ do 21“ a je vhodná pro většinu osobních automobilů a silničních SUV. Portfolio zahrnuje také osm oblíbených rozměrů s technologií Bridgestone DriveGuard Run-Flat Technology (RFT). I po poškození pneumatiky DriveGuard RFT zůstává zachována ovladatelnost vozu a řidiči mohou dalších 80 km bezpečně pokračovat v jízdě rychlostí až 80 km/h. Produktová řada zahrnuje také 64 rozměrů HRD, což je o 15 více než u předchůdce.

Emilio Tiberio, technický a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA, k představení pneumatiky Bridgestone Weather Control A005 EVO uvedl: „Pomáháme řidičům překonávat každodenní výzvy, jimž čelí na silnicích bez ohledu na roční období. Od předchůdce A005 jsme převzali neuvěřitelnou adhezi na mokru a k ní jsme přidali optimalizované provozní vlastnosti na sněhu. Pneumatika Bridgestone Weather Control A005 EVO nabízí řidičům pocit jistoty na silnicích v jakémkoli ročním období.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!