Finanční výsledky firmy Hankook Tire za druhé čtvrtletí roku 2020

10. srpna 2020, 11:24

Přední výrobce pneumatik, společnost Hankook, oznámila finanční výsledky za 2. čtvrtletí 2020 s konsolidovaným globálním prodejem ve výši 1,37 bilionu KRW (cca 1,017 mld. Euro) a provozním ziskem 70,1 miliardy KRW (cca 52,1 mil. Euro).

Společnost Hankook Tire

Navzdory globálnímu ekonomického poklesu způsobenému pandemií COVID 19, společnost Hankook opět, po prvním čtvrtletí, oznámila provozní zisk. Prodej pneumatiky s větším vnitřním průměrem, kam spadají pneumatiky na disky 18 palců a více, představuje 32,6 % z prodeje pneumatik pro osobní automobily, což je nárůst o 1,1 % oproti stejnému období minulého roku. Růst prodeje těchto pneumatik na klíčových trzích, jako je Jižní Korea a Čína, zůstává stabilní.

Společnost Hankook pokračuje v posilování svého postavení v sektoru elektromobilů. Společnost také byla v nedávné době vybrána jako pokrokový výrobce pneumatik (Gen3) pro Mistrovství světa ABB formule E, organizované federací FIA (Federation Internationale de l’Automobile). V dodavatelském sektoru společnost Hankook rovněž rozšiřuje své původní zaměření na prémiové výrobce automobilů a v současné době dodává své speciálně vyvinuté pneumatiky S1 evo 3 ev (elektromobil) pro nové Porsche Taycan, první plně elektrický sportovní vůz společnosti Porsche AG.

Společnost také vytváří základní předpoklady pro překonání krize způsobené koronovirem COVID 19 tím, že sjednocuje úsilí v rámci celé společnosti. Za tímto účelem odborové organizace delegovali svou odpovědnost za úpravy mezd na společnost a od května vrcholoví manažeři dobrovolně vrací 20 % svých platů, a to až do doby normalizace provozu.

Z pohledu do budoucna společnost Hankook plánuje upevnit své postavení prémiové značky rozšířením portfolia pneumatik pro větší disky na hlavních trzích, dodávkami originálních pneumatik prémiovým značkám vozidel a posílením konkurenceschopnosti svých produktů.

Hankook finanční výsledky za 2. čtvrtletí 2020

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!