Nové pneumatiky Nokian Seasonproof a Nokian Seasonproof SUV zaručují prvotřídní bezpečnost po celý rok

2. září 2020, 14:14

Skandinávský výrobce prémiových pneumatik Nokian Tyres uvádí na trh novou řadu celoročních pneumatik pro osobní vozidla, SUV a crossovery. Nová pneumatika Nokian Seasonproof je určená pro řidiče, kteří potřebují spolehlivé výkony a prvotřídní bezpečnost na zimních vozovkách pokrytých čerstvým či rozbředlým sněhem, ale zároveň požadují špičkové výkony a jízdní komfort v letním období.

Nokian Seasonproof

Nová řada pneumatik Nokian Seasonproof zajišťuje středoevropským řidičům celoroční bezpečnost a bezstarostnost. Všechny rozměry nesou symbol sněhové vločky (3PMSF), který prokazuje, že pneumatika byla oficiálně schválena pro užití v zimních podmínkách.

Produktová řada nabízí rozměry pro moderní osobní vozidla, SUV a crossovery s výběrem 64 produktů, které mají průměr od 14 do 19 palců a indexy rychlosti T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h). Jedenáct vybraných rozměrů bude k dispozici na podzim 2020 a zbývající rozměry budou uvedeny na trh na počátku roku 2021.

Bezstarostnost v kombinaci s bezpečností

Odborné znalosti společnosti Nokian Tyres v oblasti zimní bezpečnosti a vynikajících výkonů v proměnlivých jízdních podmínkách se u nového produktu jednoznačně promítají do konceptu Season Sense. Tento nový koncept byl vytvořen speciálně pro celoroční užití tak, aby zaručil bezpečnou jízdu za deštivých dnů i na rozbředlém sněhu, ale zároveň komfort a přesné jízdní reakce na suchých vozovkách během horkého léta.

Nový koncept Season Sense v sobě propojuje četné technické inovace, které se týkají lamel, dezénu a běhounové směsi. Pro všestranný celoroční výkon a maximální bezpečnost na sněhu a suchém povrchu byly vyvinuty multifunkční celoroční lamely a moderní směrový dezén s vyztuženými dezénovými bloky. Výjimečnou přilnavost na mokru a sněhové břečce zajišťují nové celoroční kanálky pro odvod vody a rozbředlého sněhu. Nová směs pryže s vysokým obsahem siliky zaručuje vynikající odolnost, přilnavost na mokru a nízký valivý odpor.

Pneumatika Nokian Seasonproof SUV

Přesná ovladatelnost a vynikající životnost

Pneumatika Nokian Seasonproof zajišťuje stabilitu a přilnavost na suchých vozovkách i při vysokých rychlostech. Víceprvkové vyztužení bloků dezénu zvyšuje ovladatelnost ve vysokých rychlostech.

Nový dezén poskytuje lepší výkony také v letních podmínkách. Vylepšení jsou patrná v brzdných výkonech na suchém i mokrém povrchu, protože středová oblast se speciálně propracovanými bloky a lamelami zajišťuje optimální výkony v proměnlivých povětrnostních podmínkách. Technologie lamel pro mokrý i suchý povrch zajišťuje efektivnější záběr a lepší kontrolu nad vozidlem a tím zkracuje brzdnou dráhu a zvyšuje bezpečnost v zatáčkách.

Odolnost vůči opotřebení je u nové pneumatiky Nokian Seasonproof v porovnání s jejím předchůdcem vyšší o více než 25 %. Tento významný posun může v závislosti na jízdním stylu představovat až jednu sezónu životnosti navíc.

Větší stabilita pro SUV a crossovery

Dobrou jízdní stabilitu a vynikající přilnavost ocení především řidiči SUV vozidel. Oblast ramen pneumatiky Nokian Seasonproof SUV je speciálně uzpůsobená pro užití u SUV vozidel díky stabilizátorům dezénových bloků, které zvyšují jízdní stabilitu. Pneumatika tak zajišťuje kontrolu nad vozidlem a přesnou ovladatelnost na deštěm zmáčených silnicích i na zasněžených zimních vozovkách.

Nové SUV pneumatiky jsou vybavené silnou a vylepšenou kostrou a běhounovou směsí optimalizovanou pro SUV vozidla a zároveň využívají jedinečné technologie aramidových bočnic od Nokian Tyres. Silná kostra pneumatiky Nokian Seasonproof SUV v kombinaci se speciálně zpevněnými aramidovými bočnicemi zvyšují odolnost pneumatiky a zajišťují, že pneumatika odolá všem nárazům a průpichům, ke kterým by během jízdy mohlo dojít.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!