Goodyear obsadil první místo v testu letních pneumatik Auto Express

16. září 2020, 14:52

Nové pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 zapůsobily na časopis Auto Express a převzaly titul vítěze testu pro rok 2020.

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Test byl zaměřen na celosvětově nejprodávanější rozměr 205/55R16 a navzájem hodnotil deset různých značek pneumatik na základě několika hlavních kritérií, mimo jiné ovladatelnosti na suché i mokré vozovce, brzdných vlastností za mokra i na suchém povrchu, odolnosti vůči aquaplaningu, hlučnosti, valivého odporu a ceny.

Nové pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 si v celém testu vedly velmi dobře a nakonec v něm také dosáhly na první příčku.

Kim Adams, který pneumatiky pro Auto Express testoval, řekl: „Jde o debutové vítězství pneumatik EfficientGrip Performance 2, které dokázaly vybalancovat dobrou výkonnost za mokra s přilnavostí na suché vozovce i působivou hodnotou spotřeby paliva.“

Nové pneumatiky Goodyear jsou vybaveny technologiemi Wet Braking a Dry Stability Plus, takže jejich první místo v hodnocení ovladatelnosti na suché vozovce v testu Auto Express není nijak překvapující.

Pneumatiky si v testu vedly velmi dobře i v kritériích valivého odporu a hlučnosti; v obou skončily rovněž na prvním místě.

Mike Rytokoski, marketingový ředitel společnosti Goodyear v Evropě, k tomu uvedl: „Jsme nadšeni, že naše nové pneumatiky EfficientGrip Performance 2 v testu obsadily první místo. Nejenže se prokázalo, že dobře vyhovují z hlediska kritérií testu časopisu Auto Express, ale víme také to, že jednou z jejich hlavních výhod je vysoký potenciál ujetých kilometrů.“

„Díky technologii Mileage Plus vykazují o 50 % vyšší počet najetých kilometrů než předchozí generace těchto pneumatik a podle nezávislé testovací organizace TÜV SÜD i o 20 % více než v pořadí druhý nejlepší konkurent Michelin.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!