Pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental sbírá ocenění

4. března 2021, 11:48

Pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental se může pochlubit hned několika novými oceněními.

Test magazínu Auto Zeitung – hodnocení „velmi doporučována“

Continental PremiumContact 6Při prvním testu letních pneumatik této sezóny byla pneumatika PremiumContact 6 oceněna nejlepší známkou „velmi doporučována“ (vydání 5/21, str. 86). Testováno bylo celkem deset letních pneumatik o rozměru 225/40 R 18, které jsou vhodné jako obutí pro různé osobní automobily nižší střední až střední třídy. Výrobci pocházeli z Evropy, Asie a USA, testovacím vozidlem byl Seat Leon 1,5 TSI.

Při testech na suché a mokré vozovce se pneumatika Continental umístila v handlingu na suchu na prvním místě. Také při zkoušce aquaplaningu při jízdě vpřed a při brzdění na mokré vozovce dosáhla dobrých výsledků. U pneumatiky PremiumContact 6 uvedli odborníci z magazínu Auto Zeitung k handlingu na suchu.

„Krátké brzdné dráhy a rychlé časy na okruhu jsou objektivními známkami enormního potenciálu. Ale pneumatika PremiumContact 6 přesvědčila testující také subjektivně: „Přímá, jistá, nenápadná, rychlá. Skvělá rovnováha mezi přední a zadní nápravou,“ znělo hodnocení v jejich zprávě.

V rámci prvního vybavení má pneumatika homologace od různých automobilek, jako je mimo jiné Audi, BMW, Mercedes a Volvo. Společnost Continental vyrábí širokou paletu pneumatik pro ráfky o průměru od 15 do 22 palců, homologace jsou platné až do 300 km/h. PremiumContact 6 se hodí pro vozidla od nižší střední až po vyšší třídu.

Testování pneumatik Continental

Odborný časopis Gute Fahrt hodnodil pneumatiku jako „velmi dobrou“

PremiumContact 6 se může blýsknout hned dvěma novými oceněními odborného časopisu „Gute Fahrt“ (vydání 3/21, str. 36). V aktuálním testu dosáhla tato letní pneumatika výsledku „velmi dobrá“ a hodnocení „doporučována“. V testu bylo zastoupeno osm modelů letních pneumatik o rozměru 245/40 R 18, testovacím vozidlem bylo Audi A4 40 TDI.

K dobrým vlastnostem pneumatiky PremiumContact 6 patřily například nejlepší výkon při brzdění na mokré vozovce a nejlepší známka za handling na suchu, jízdní komfort a hluk uvnitř vozidla. Ve svém závěru uvedli odborníci o pneumatice PremiumContact 6.

„Skvělá na mokrém i suchém povrchu“ a: „Conti zde vytahuje mimořádné eso z rukávu: Pneumatika je nejen aktivní a bezpečná při jízdě, ale také se odvaluje komfortněji a v přímém srovnání opravdu tiše – což není u ‚tak širokého obutí‘ vždy samozřejmé, zvlášť když se dříve pohodlí a handling vzájemně vylučovaly.“

Testování pneumatik Continental

Hodnocení v testu letních pneumatik 2021 od velkých automobilových klubů

Pneumatika se v aktuálním srovnání letních pneumatik německého klubu ADAC, rakouského klubu ÖAMTC a švýcarského klubu TCS hned dvakrát umístila na stupních vítězů. Od klubů ADAC a ÖAMTC získala celkovou známku 2,2.

Z pohledu společnosti Continental je potěšitelný také výsledek dalších testovaných koncernových značek. Pneumatika Semperit Speed-Life 3 o rozměru 205/55 R16 V rovněž získala celkovou známku „dobrá“.

Redakce v závěrečném shrnutí uvedla: „Semperit Speed-Life 3 je velmi vyvážená pneumatika. Přesvědčivě zaujme na suché vozovce svou dobrou přesností a krátkými brzdnými drahami. I při vysoké teplotě pneumatiky se výkon sníží jen velmi málo.“

Stejné hodnocení obdržely také pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5HM. Oba modely byly celkově ohodnoceny jako „uspokojivé“.

Kvůli trochu jinému důrazu na jednotlivé disciplíny dospěly kluby ÖAMTC a TCS sice ke stejnému hodnocení jako ADAC, ale udělily jiné finální známky. Pneumatiky Continental PremiumContact 6 a Semperit Speed-Life 3 o rozměru 205/55 R16 V získaly u klubů ÖAMTC a TCS celkové hodnocení „velmi doporučovaná“, Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5 HM byly celkově označeny jako „doporučované“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!