Společnost Hankook se chystá významně rozšířit svou službu protektorování Alphatread

30. dubna 2021, 11:08

Od letošního jara výrobce prémiových pneumatik Hankook významně rozšíří své služby protektorování za tepla pod vlastní značkou Alphatread, která je určena pro německý trh. Stávající řada Alphatread bude doplněna o nové profily a rozměry pro regionální dopravu a použití na stavbách.

Hankook Alphatread

Protektorování za tepla probíhá ve firmě na protektory Reifen Müller, která je součástí Hankook od roku 2018. Hankook tak nabízí svým zákazníkům užitkových vozidel továrnu na protektory a kromě německého trhu, který je prioritou, dodává i do některých sousedních zemí.

Hankook se nadále zaměřuje na důležitou součást svého byznysu – protektorování pneumatik pro užitková vozidla. Od jara společnost pokračuje v rozšiřování své vlastní známé značky protektorů Hankook Alphatread, která je určena pro německý trh, o další profily protektorů. Model R-TH31, určený pro nápravy návěsu o rozměru 385/65R22.5 bude na trhu k dispozici od dubna.

Od května nebo června bude model R-DH31 doplněn o model pro hnací nápravu o velikostech 315/70R22.5 a 315/80R22.5. Oba profily jsou vhodné pro použití na střední vzdálenosti. Řadu Alphatread nakonec od června doplní model R-DM11. Tento běhoun je určen pro smíšené použití na silnici/v terénu a má rozměr 315/80R22.5. Na trh byl již úspěšně uveden vzorek běhounu pro městské autobusy, R-AU03+ o velikosti 275/70R22.5.

„Investováním do rozšiřování našich aktivit protektorování budeme moci v budoucnu našim zákazníkům užitkových vozidel nabídnout plnohodnotné protektory z továrny,“ zdůrazňuje Manfred Zoni, ředitel prodeje nákladních vozidel Hankook Reifen Deutschland.

Prémiové protektory Hankook vyráběné za tepla jsou určeny nejen pro místní trh, ale i pro sousední trhy jako je Nizozemí, Belgie, Francie, Polsko, Česká republika, Slovensko a Rakousko.

Profily Alphatread se vyrábějí v továrně na protektory Reifen Müller v Hammelburgu, který je součástí společnosti Hankook od akvizice v roce 2018.

Uwe Müller, výkonný ředitel Reifen Müller GmbH & Co. Runderneuerungswerk KG: “Kvůli rozšiřování produktů Hankook Alphatread se v naší továrně na protektory v současné době používají nové tepelné lisy. Jsme připraveni dodávat provozovatelům vozových parků rozšířenou řadu protektorů vysoké kvality.

Hankook ukazuje společnostem výhody protektorování za tepla prostřednictvím své koncepce SmartLife. Všechny pneumatiky Hankook pro užitková vozidla jsou navrženy takovým způsobem, aby mohly být znovu několikrát protektorovány, díky své vysoce kvalitní kostře.

Tyto funkce umožní společnostem s vozovými parky využívat významných ekonomických výhod: Použití dalších 5-9 mm základní gumy pod běhounem umožní po protektorování najet o 25 % km více. Protektory Hankook Alphatread jsou schopny umožnit najet až 100 % km jako nová pneumatika, s ekvivalentním výkonem a za 60 % nákladů. Opakované protektorování a obnova drážek podle koncepce Hankook SmartLife může zvýšit celkovou životnost nové pneumatiky až o 250 %. Kromě těchto ekonomických výhod je zde i nespočet výhod pro životní prostředí. Uveďme jeden příklad: Protektorování ušetří zhruba 70 % surovin, které se jinak používají na výrobu nových pneumatik.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!