Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 1. čtvrtletí roku 2021

11. května 2021, 10:34

Výrobce prémiových pneumatik Hankook zveřejnil finanční výsledky společnosti za 1. čtvrtletí roku 2021. Konsolidované globální tržby se meziročně zvýšily o 12,6 % na 1,61 bilionů KRW (1.203 milionů EUR), a provozní zisk činil 186 miliard KRW (cca 138 milionů EUR), což je nárůst o 75,5 % v porovnání s předchozím rokem.

Vzhledem k tomu, že se globální trh zotavuje z dopadů pandemie, podnikání společnosti Hankook se od druhé poloviny roku 2020 též stabilně zotavuje. Tržby společnosti se stabilizovaly na několika hlavních trzích, mezi které patří Evropa, Severní Amerika a Čína, zejména v oblasti pneumatik větších rozměrů, tj. o rozměru 18 palců a více. Globální tržby pneumatik větších rozměrů činily 38 % celkových tržeb pneumatik, co jsou až 4procentní body v porovnání se stejným obdobím v loňském roce.

Tržby z prodeje náhradních pneumatik se též zvýšily, jak se zvyšovala poptávka v USA i v Evropě. V Číně se poptávka po náhradních pneumatikách obdobně zvýšila spolu s prodejem pneumatik jako originálního vybavení, které zrcadlí vzestup produkce automobilů. V Číně vzrostl prodej pneumatik větších rozměrů v porovnání s předchozím rokem o 13 procentních bodů na 40 %.

I přes zpomalení v loňském roce se Hankook nadále intenzivně věnuje svému závazku posilování své reputace prémiové značky. Společnost též dále posiluje svá partnerství s globálními výrobci automobilů, a zvyšuje tak počet kontraktů originální výbavy, což dokládá např. nedávné zapojení v dodávkách pneumatik s velmi vysokým výkonem Ventus S1 evo 3 pro Porsche 718 Boxster a Porsche Cayman. Hankook navíc aktivně rozšiřuje partnerství s výrobci elektromobilů, příkladem je smlouva o dodávce pneumatik pro první sportovní vysoce výkonný elektromobil Porsche Taycan, nebo např. NIO ES6 a EC6, vlajkové modely čínské rychle se rozvíjející značky elektromobilů.

V roce 2021 se bude Hankook snažit udržet růstový moment svých tržeb pneumatik větších rozměrů na hlavních trzích a uzavírat další partnerství dodávek pneumatik jako originální výbavy, a rozšířit tak své již solidní portfolio. Růst v sektoru pneumatik pro elektromobily bude též jedním z primárních zaměření, kde se bude společnost nadále snažit excelovat v inovacích pneumatik a dále vyvíjet budoucí technologie a řešení, díky kterým se představy spotřebitelů stanou realitou. Uprostřed tohoto růstu půjde Hankook dál za svým cílem stát se lídrem v oblasti technologií, který má pozitivní vliv na komunitu a životní prostředí z pozice prémiové značky.

Hankook výsledky

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!